Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 16/04/2020
Film

Actrița Alina Șerban este nominalizată la Premiile Academiei Germane de Film

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Actrița Alina Șerban este nominalizată la Premiile Academiei Germane de Film Share Actrița Alina Șerban este nominalizată la Premiile Academiei Germane de Film


Pe 24 aprilie va avea loc cea de-a 70-a ediție a Premiilor Academiei Germane de Film (German Film Awards). Premiile supranumite “Lola” celebrează reușitele industriei de film din Germania. Ceremonia de decernare a premiilor va fi difuzată online și pe canalul TV Das Erste. 

Actrița Alina Șerban este nominalizată la premiul pentru “Cea mai bună actriță” în cadrul Premiilor Academiei Germane de Film pentru rolul său din pelicula “Gipsy Queen” în regia lui Hüseyin Tabak (Austria-Germania 2019). 

Doar trei actrițe au fost nominalizate la această categorie: Anne Ratte-Polle – I was, I am, I will be (Es gilt das gesprochene Wort), Alina Șerban – Gipsy Queen și Helena Zengel – System Crasher (Systemsprenger). Competiția este foarte strânsă, din moment ce filmul System Crasher (Copilul-Problemă), propunerea Germaniei la premiile Oscar, este un favorit al publicului și criticilor, obținând multe premii, inclusiv Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin.

Trailerul poate fi urmărit AICI

Deși înainte de acest film actrița Alina Șerban nu știa limba germană și nici să boxeze, aceasta a luat lecții de germană și de box și s-a pregătit intens, reușind performanța de a da viață personajului Ali, o femeie curajoasă, mamă singură a doi copii, imigrantă, care luptă să le ofere copiilor șansa la o viață mai bună.

Lungmetrajul “Gipsy Queen”, care urmează să fie lansat în cinematografele din România în această toamnă, conține o scenă de box care scrie istorie cinematografică – cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă. 

“Șerban o interpretează pe Ali cu o combinație intensă de vulnerabilitate, pragmatism și o îndrăzneală care ocazional poate deveni explozivă” (Screendaily)

 

Despre Alina Șerban

Alina Șerban este actriță, dramaturgă si regizoare, inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom în România și câștigătoare a numeroase premii internaționale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea și-a continuat studiile la UNATC București, New York University – Tisch și a obținut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

Actrița și-a făcut debutul ca protagonistă în lungmetrajul „Singură la nunta mea/ Seule à Mon Mariage”. Filmul a fost selectat la Festivalul de la Cannes 2018, în programul ACID. Pentru acest rol, Alina Șerban a primit premiul pentru cea mai buna actriță la Festival International du Film de Femmes de Salé.

În decembrie 2019 Alina Șerban a câștigat premiul Tajsa Roma Cultural Heritage Prize acordat de Institutul European Rom pentru Artă și Cultură (ERIAC) pentru toată activitatea sa artistică și implicarea în activismul pentru drepturile romilor. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.