Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/04/2020
Artă & Cultură / Performing arts Evenimente

PERFORMING ARTS | Musical la Teatrul Odeon: CABARET

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii PERFORMING ARTS | Musical la Teatrul Odeon: CABARET Share PERFORMING ARTS | Musical la Teatrul Odeon: CABARET


Dansatorul, coregraful și regizorul Răzvan Mazilu, care de aproape 20 de ani coordonează programul Dans la Odeon, montează pentru prima oară un Musical cu trupa Teatrului Odeon, celebrul CABARET imaginat de Joe Masteroff pe baza piesei I Am a Camera scrisă de John Van Druten în 1951, cu muzica lui John Kander și versurile lui Fredd Ebb. Pentru versiunea de la Odeon traducerea songurilor îi aparţine lui Alex Ştefănescu iar cea a textelor lui Carmen Stanciu. 

PERFORMING ARTS | Musical la Teatrul Odeon: CABARET

credit photo: urban. ro

Cu o experiență deja consolidată în acest gen de spectacol (We Will Rock You, Sunetul Muzicii, West Side Story s.a.m.d.), reconfirmată și de recenta nominalizare la Premiul UNITER pentru ‘Cel mai bun spectacol’ cu Familia Addams de la Excelsior, Răzvan Mazilu propune spectatorilor un spectacol ce a avut premiera pe Broadway în 1966, s-a bucurat de o ecranizare recompensată cu 8 premii Oscar în ‘72, și pe care el însuși l-a mai montat anterior, la Teatrul German de Stat din Timișoara.

Bazat pe experiențele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin între anii 1929-1933, Musical-ul spune povestea cântăreței Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plină de strălucire, dar și viciu, trăită între vis și disperare, într-un Berlin cosmopolit, oraș al plăcerilor și al decadenței. Willkommen, bienvenue, welcome to Cabaret! Emcee, Sally Bowles și fetele sexy de la Kit Kat Klub vă vor oferi o experiență teatrală senzuală și vă vor încânta cu songuri celebre care includ Willkommen, Cabaret, Don’t Tell Mama și Two Ladies.

 “Musicalul o artă care influențează celelalte arte și care la rândul lui se lasă influențat. Începând cu West Side Story, anii ‘50-‘60, musicalul este oglinda lumii și a societății, a ceea se întâmplă cu noi oamenii și își extrage subiectele din marile întâmplări ale omenirii. Acum montez pentru a doua oară musicalul Cabaret, de data aceasta la Teatrul Odeon. Mă gândeam la faptul că încă se vorbește de pericolul unui nou război și la cât de actual este un titlu care se referă la cel de-al doilea război mondial, dar care se poate referi la orice pericol care planează deasupra noastră oricând.” spunea Răzvan Mazilu în întâlnirea de la Teatrelli cu Octavian Saiu din seria Anotimpurile dialogului despre teatru. 

PERFORMING ARTS | Musical la Teatrul Odeon: CABARET

sursa photo: realitatea

Informații spectacol

Regia, coregrafia, costumele RĂZVAN MAZILU
Decorul Sabina Spatariu
Direcția muzicală Alexei Țurcanu 
Light design Cristian Niculescu și Ștefan Ioșca 
Pregătirea muzicală  Maria Alexievici 
Asistent coregrafie  Monica Petrică 
Asistent scenografie  Andrei Șova
Distribuția: Ioana Mărcoiu, Mihai Smarandache, Oana Ștefănescu, Ionel Mihăilescu, Silvian Vâlcu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Sabrina Iașchevici, Meda Victor, Cristina Danu, Anca Florescu, Cezar Antal, Vlad Bîrzanu, Marian Lepădatu, Relu Poalelungi

Ioan Big

credit photo header: yorick.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.