Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/03/2020
Artă & Cultură

12 muzee din New York și până în Seul pe care le puteți vizita de pe canapea

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 12 muzee din New York și până în Seul pe care le puteți vizita de pe canapea Share 12 muzee din New York și până în Seul pe care le puteți vizita de pe canapea


Pe lângă necesitatea aprovizionării cu alimente și alte lucruri indispensabile unui trai confortabil, autoizolarea la domiciliu generează o lipsă acută de libertate și plictiseală. Acum că putem să ne ocupăm timpul liber cu filme, cărți și tot felul de experiențe culinare, mai nou, avem posibilitatea să mergem și la muzeu… de pe canapea, desigur.

Noua aplicație Google – Google Arts & Culture a făcut un parteneriat cu aproape 500 de muzee și galerii de artă din întreaga lume pentru a pune la dispoziția oricui exponatele unora dintre cele mai spectaculoase muzee de pe mapamond.

Colecția Google Arts & Culture include Muzeul Britanic din Londra, Muzeul Van Gogh din Amsterdam, Guggenheim din New York și, la propriu, sute de locuri în care puteți învăța despre artă, istorie și știință.

Această colecție este extrem de utilă pentru studenții care caută modalități de a rămâne informați în timp ce școlile și universitățile sunt închise.

British Museum, Londra

Muzeul iconic, situat în inima Londrei, permite oaspeților virtuali să viziteze Marea Curte a reginei Elisabeta a II-a, să descopere piatra antică Rosetta și mumiile egiptene. De asemenea, puteți descoperi sute de artefacte în turul virtual al muzeului.

Muzeul Guggenheim, New York

Funcția Street View de la Google permite „turiștilor” să viziteze celebra scară spiralată a Guggenheim-ului, fără să iasă din acasă. De acolo puteți descoperi opere de artă incredibile ale impresionismului, ale modernismului și contemporane. Vedeți aici.

Galeria Națională de Artă, Washington, D.C.

Faimosul muzeu de artă deține două exponate excepționale: o expoziție de modă americană din 1740 până în 1895 și o colecție de opere ale pictorului olandez Johannes Vermeer.

Muzeul d’Orsay, Paris

Muzeul adăpostește numeroase lucrări faimoase ale artiștilor francezi care au lucrat și au trăit între anii 1848 și 1914. Aruncați o privire la operele de artă ale lui Monet, Cézanne și Gauguin, și alții.

Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Seul

Unul dintre cele mai populare muzee din Coreea de Sud poate fi accesat din orice colț al lumii. Turul virtual conceput de Google vă va purta prin toate cele șase etaje de artă contemporană din Coreea și din lume.

Muzeul Pergamon, Berlin

Fiind unul dintre cele mai mari muzee din Germania, Pergamon are multe foarte multe de oferit curioșilor. Acest muzeu istoric găzduiește o mulțime de artefacte antice, inclusiv Poarta Ishtar din Babilon și, desigur, Altarul Pergamon.

Rijksmuseum, Amsterdam

Aici puteți explora lucrările artiștilor din epoca de aur a Olandei, inclusiv operele lui Vermeer și Rembrandt. Google ne pune la dispoziție un tur virtual foarte amănunțit al acestui muzeu, astfel încât să vă puteți simți cât se poate de prezent acolo.

Muzeul Van Gogh, Amsterdam

Fanii acestui pictor tragic, ingenios îi poate admira lucrările îndeaproape (sau de foarte aproape) vizitând acest muzeu – cea mai mare colecție de opere de artă ale lui Vincent van Gogh, ce include peste 200 de tablouri, 500 de schițe și peste 750 de scrisori personale.

Muzeul J. Paul Getty, Los Angeles

O mulțime de opere de artă europene din secolul al VIII-lea pot fi găsite în acest muzeu. Turul virtual vă va pune la dispoziție o colecție uriașă de tablouri, schițe, sculpturi, manuscrise și fotografii.

Galeria Uffizi, Florența

Această galerie de artă, mai puțin cunoscută, găzduiește colecția de artă a uneia dintre cele mai faimoase familii din Italia, Medici. Clădirea a fost proiectată de Giorgio Vasari în 1560 special pentru Cosimo I Medici, iar astăzi putem și noi să rătăcim pe coridoarele sale.

Muzeul de Artă din São Paulo

Muzeul de Arte de São Paulo este un muzeu non-profit și primul muzeu modern din Brazilia. Lucrările de artă plasate pe rame transparente crează iluzia că acestea plutesc în aer. Aici găsiți „calea” spre muzeu.

Muzeul Național de Antropologie, Mexico City

Construit în 1964, acest muzeu este dedicat arheologiei și istoriei patrimoniului pre-hispanic din Mexic. El găzduiește 23 de săli de expoziție pline cu artefacte antice, inclusiv obiecte ce au aparținut civilizației maya.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută