Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/02/2020
Artă & Cultură

Teatrul de Artă București revine la Brașov!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul de Artă București revine la Brașov! Share Teatrul de Artă București revine la Brașov!


După ce a ridicat în picioare sala Teatrului  Molière, din Bruxelles, în 2019, și după un turneu sold out, în țară, la începutul acestui an, Teatrul de Artă București revine la Brașov cu spectacolul “Şase lecţii de dans în şase săptămâni” de Richard Alfieri.

Teatrul de Artă București revine la Brașov!

Duminică, 1 martie, de la ora 19.00, brașovenii sunt așteptați la Centrul Cultural Reduta, cu o comedie scrisă într-un ton alert, plină de momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Una dintre piesele jucate cu menţiunea „sold out” este „Şase lecţii de dans în şase săptămâni”. (…) Un duel actoricesc al unor profesionişti, o mică bijuterie în doi, oferită cu generozitate şi talent tuturor spectatorilor.” (Ileana Perneș Dănălache, MagnaNews)

Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe italianul Michael Minetti. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agresează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul orelor de dans, Lily şi Michael, amândoi cu mult umor, temperament, dar şi sensibilitate, ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie.

„Farmecul acestei piese este că atinge multe elemente sensibile, fără să intre în patetism, păstrând constant şi bine echilibrat limbajul de comedie. Iar dansul devine o metaforă a apropierii între oameni. (Lavina Jemna Oltenau, regizoare).

 

Din distribuție fac parte actorii Victoria Cociaș, binecunoscută publicului iubitor de teatru și film, din producțiile “Maria Callas – La Divina” (unul din rolurile sale sclipitoare, care i-a adus nenumărate premii), “Hotel de lux”, “E pericoloso sporgersi”, “Crucea de piatră”, “Asfalt tango”, “Faimosul paparazzo” și brașoveanul George Constantinescu, fondatorul Teatrului de Artă București, actor cu peste 25 de roluri în teatru și 10 roluri în film, câștigător a nu mai puțin de trei premii pentru Cel mai bun actor, la festivaluri naționale de teatru. În film, cele mai recente producții în care poate fi văzut sunt “Dezertorul” și “Apostolul Bologa” la TVR, și comedia “6,9 grade pe scara Richter”, a regizorului Nae Caranfil. Urmează producția HBO, “Bani negri”, regia Daniel Sandu.

Traducerea, regia și costumele spectacolului îi aparțin Laviniei Jemna Oltenau. Scenografia este semnată de Romulus Boicu, nominalizat pentru Cea mai bună scenografie, la Gala premiilor UNITER (cu spectacolul “Wolfgang” – Teatrul Tineretului, Piatra Neamț).

Coregrafia este semnată de Mihai Petre – campion național și finalist european la dans sportiv, cunoscut publicului din emisiunile Dansez pentru tine și Românii au talent. Spectacolul este realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre.

În doar un an de la premieră, spectacolul a fost invitat și s-a jucat, cu casa închisă, la Köln – Germania, la invitația Centrului Cultural Român Köln, la Bruxelles, în cadrul Maratonului Românesc de Comedie organizat de Teatrul de Artă București, la Arad, Tulcea, Galați și Suceava.

BILETE la spectacolul “Șase lecții de dans în șase săptămâni”, din 1 martie, de la Centrul Cultural Reduta, sunt disponibile pe www.eventbook.ro și la Casa de bilete.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.