Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/02/2020
Lifestyle / Travel Muzică

TRAVEL&MUSIC: Vizitează Florența pe acordurile Red Hot Chili Peppers

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii TRAVEL&MUSIC: Vizitează Florența pe acordurile Red Hot Chili Peppers Share TRAVEL&MUSIC: Vizitează Florența pe acordurile Red Hot Chili Peppers


Florența este un oraș superb, plin de istorie, plin de opere care au definit arta în general, cu o arhitectură fantastică și piațete superbe. Fiind vorba despre Italia, mâncarea bună și vinul sunt la ele acasă și nu prea ai cum să dai greș cu nicio trattorie la care alegi să te așezi.
În plus, Florența este genul de oraș care merită admirat, savurat, luat la picior, căci are puterea de a te lăsa fără cuvinte și de a te surprinde într-un mod cu totul neașteptat.
Serile din oraș sunt întotdeauna efervescente deoarece acesta este și unul dintre orașele în care tinerii din toate colțurile lumii vin să studieze.

O ocazie perfectă de a vizita această minunăție de oraș este festivalul Firenze Rocks, care în acest an are loc între 10 – 13 iunie și aduce trupe precum: Red Hot Chili Peppers, Guns N’ Roses, Green Day, Weezer, Yungblud și multe altele ce urmează să fie anunțate. Prețurile la cazări au explodat încă de pe acum (sugestia noastră este una dintre cele mai bune opțiuni), pentru că Florența arată ca într-un vis în luna iunie, dar și pentru că, de exemplu, Red Hot Chili Peppers vor cânta aici în formula reunită, cu John Frusciante la chitară, dar vor aduce și un nou album ce urmează să fie lansat în acest an (data oficială nu a fost încă anunțată pentru lansarea noului material, dar e foarte posibil ca până la jumătatea anului să se întâmple acest lucru). 

TRAVEL&MUSIC: Vizitează Florența pe acordurile Red Hot Chili Peppers

Iată 3 locuri pe care trebuie să le vizitezi când ești în Florența, asortate cu câte o melodie de la fenomenala trupă RHCP.

Coridorul Vasari („Otherside”)

TRAVEL&MUSIC: Vizitează Florența pe acordurile Red Hot Chili Peppers
                                 credit photo: Total Reisen

A fost construit în 1565 de Giorgio Vasari pe post de pasarelă secretă, prin care celebra familia Medici trecea de la Palazzo Vecchio la reședința din Palazzo Pitti. Intrarea se face pe niște scări secrete din interiorul Muzeului Uffizi – pe care trebuie oricum să-l vizitezi. Mai mult, pe pereții culoarului de aproape un kilometru se află o vastă colecție de portrete.

Piazzale Michelangelo („Dark Necessities”)

TRAVEL&MUSIC: Vizitează Florența pe acordurile Red Hot Chili Peppers
credit photo: Ciao Florence

Este o terasă de unde poți admira Florența în toată splendoarea ei. Este un loc care în general este aglomerat, dar dacă prinzi răsăritul aici, vei fi printre singurii oameni prezenți și vei avea o amintire de neuitat, garantat – mai ales dacă ai și piesa de la RHCP în căști.

Ponte Vecchio („Under The Bridge”)

TRAVEL&MUSIC: Vizitează Florența pe acordurile Red Hot Chili Peppers
credit photo: Antica Torre

Este unul dintre cele mai importante simboluri ale acestui oraș. Este centrul comerţului cu bijuterii de la sfârşitul secolului al XVI-lea, când, ulterior construirii coridorului Vasari, familia Medici a interzis măcelarilor să-şi mai desfăşoare activitatea aici.
Este și singurul pod care a fost cruțat de germani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, singurul care a rămas în picioare peste râul Arno. După acel moment din istorie, altele au fost construite și merită să le traversezi și pe ele, mai ales după lăsarea întunericului, când se umplu de tineri aflați în rătăcirile lor nocturne, dar și de trubadurii care-și cântă piesele originale sau cover-uri după piese celebre.

…Care este bugetul de care ar trebui să dispui?

Cursă Blue Air: 10 – 14 iunie ~ 600 lei (în funcție de perioada în care cumperi biletele)

Cazare: B&B Fifty Seven (9.5 Exceptional) 1.522 lei / camera dublă, 4 nopți

Bilete festival:  271 de euro / abonament pentru toate cele 4 zile

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.