Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2020
Lifestyle

TOP 6 orașe de vizitat în Germania

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii TOP 6 orașe de vizitat în Germania Share TOP 6 orașe de vizitat în Germania


Fixată în inima continentului, Germania este țara pe care o luăm mai mereu ca și model, lucrul nemțesc fiind sinonim cu perfecțiunea. Poate este un pic exagerat, dar dacă luăm în considerare că țara a fost devastată după al Doilea Război Mondial și marile orașe erau la pământ, trebuie doar să facem un tur prin aceste centre urbane pentru a observa puterea de regenerare a nemților. 

 

MUNCHEN

TOP 6 orașe de vizitat în Germania

Pentru mulți, capitala Bavariei e doar un puternic centru de afaceri sau orașul care găzduiește în fiecare an faimosul Oktoberfest.

În realitate însă, Münchenul are mult mai multe de oferit. Una dintre cele mai frumoase piețe din Germania se află aici: Marienplatz, cu primăria nouă și cea veche și Biserica Sfântul Petru care depășește prin fleșa turnului său înălțimea tuturor clădirilor din zona istorică, oferind o magnifică panoramă 360 de grade întregului oraș.

Ce nu trebuie să ratezi: o plimbare pe străzile Leopold și Ludwig, Odeonsplatz, Viktualienmarkt, clădirile în stil grecesc din Königsplatz, Englischer Garten și muzeele Brandhorst, Haus der Kunst și Lenbachhaus.

BERLIN

TOP 6 orașe de vizitat în Germania

Cool, eclectic, artistic, vibrant, Berlinul e orașul ideal în care la tot pasul vei vedea localuri boeme, construcții futuriste, un număr copleșitor de muzee și galerii de artă, cluburi, parcuri generoase, dar și reminiscențe ale trecutului zbuciumat al Germaniei.

Berlinul nu e deloc un oraș tipic german, fiecare zonă a orașului are propria personalitate, propriul vibe, pentru că Berlinul e un mix de culturi, de naționalități și de influențe care îl fac unic.

Ca să iei cu adevărat pulsul orașului trebuie să te plimbi prin zona centrală Mitte, prin Kreuzberg și Schöneberg, două cartiere animate și recunoscute pentru viața de noapte trepidantă.

De vizitat este și East Side Gallery, una din cele mai mari porțiuni din Zidul Berlinului rămasă în picioare, cu o lungime de 1.3 km, convertită în cea mai lungă galerie de artă urbană în aer liber din lume.

Nu rata o vizită la Reichstag de unde poți vedea orașul de la înălțime, o plimbare în parcul Tiergarten, Memorialul Evreilor sau poarta Brandenburg, cel mai cunoscut simbol al orașului.

FRANKFURT

TOP 6 orașe de vizitat în Germania

Cunoscut mai degrabă ca fiind un oraș al banilor, în care se vorbește mult despre bănci și bursă, Frankfurt am Main, poreclit și ”Mainhattan-ul Europei”, are și el punctele sale forte atunci când vine vorba de un city break. De la zgârie-nori, la clădiri istorice, magazine de lux, parcuri perfect aranjate și muzee, totul are un aer aparte în metropola germană.

Piata Römerberg e categoric unul dintre locurile în care trebuie să ajungi. Aici se organizează în fiecare an piața de Crăciun, una dintre cele populare din Germania. Frankfurt e un uriaș ansamblu de muzee, fiecare ramură a științei și artei are un loc dedicat: Muzeul de Artă Modernă, Muzeul Filmului German, Muzeul de Arhitectură sau Casa Goethe, sunt doar câteva dintre ele. Turnul Main e locul ideal de unde poți face cunoștință cu orașul de la înălțime. În sudul Orașului Vechi poți testa băutura tradițională a orașului, cidrul. Pietonala Zeil e locul ideal pentru o partidă de cumpărături.

HAMBURG

TOP 6 orașe de vizitat în Germania

Este o metropolă eclectică, plină de viaţă, dar în acelaşi timp, e şi o destinaţie turistică elegantă şi interesantă, precum şi cel mai mare oraș-port al Germaniei. Centrul istoric e străbătut de numeroase canale și râulețe, traversate de peste 2.500 de poduri, mai multe ca la Veneția sau Amsterdam. Musai de vizitat pe întuneric, atunci când luminile proiectate pe zidurile clădirilor creează un spectacol uluitor.

Una dintre clădirile-simbol ale orașului e recent inaugurata Elbphilharmonie. Frumusețea ei îți taie respirația: reprezintă o secțiune de val învelită în sticlă, construită pe spatele unui vechi depozit. Alte bijuterii arhitectonice de neratat sunt Primăria, biserica Sankt Michaelis, clădirile în formă de navă Sprinkenhof şi Chilehaus, muzeul Kunsthalle.

În ceea ce privește viața de noapte, posibilitățile sunt extrem de numeroase: o noapte de distracție în toată puterea cuvântului nu poate să fie completă fără să treci prin zonele Reeperbahn și St. Pauli. Aici vei găsi baruri și cluburi în care distracția e mereu în toi.

DRESDA

TOP 6 orașe de vizitat în Germania

Orașul abundă în clădiri istorice impresionante, muzee și galerii de artă, magazine, restaurante și locuri de promenadă, cel mai animat fiind Brühlsche Terrasse.

Iernile pe continentul nostru nu ar fi la fel fără Târgurile de Crăciun. Ele sunt atracțiile principale în această perioadă din an și sunt un motiv suficient de bun pentru un city break. Iar dacă vorbim de Târguri de Crăciun, unul dintre cele mai vechi din Europa e cel din Dresda.

BADEN-BADEN

TOP 6 orașe de vizitat în Germania

Micul orășel din sud-vestul Germaniei e un adevărat muzeu al culturii balneare antice, cunoscut mai ales pentru minunatele sale centre spa, cele mai populare fiind Kurhaus, Friedrichsbad și Caracalla. Fiind situat la poalele munților Pădurea Neagră, orașul e înconjurat de peisaje somptuoase, castele, livezi și vii, unde puteți degusta din vinurile regiunii.

Revenind în Baden-Baden, un alt mare atuu al orașului e cultura. Trecutul fascinant și bogat al orașului îl puteți explora pe îndelete la Muzeul Baden-Baden. Clădirea modernă și spectaculoasă a Muzeului Frieder Burda găzduiește o colecție de artă modernă impresionantă, cu lucrări semnate de artiști precum Picasso, Warhol, Pollock, Gerhard Richter sau Baselitz. Un alt obiectiv de neratat e Festspielhaus, opera din Baden-Baden, cunoscută nu doar pentru mărimea sa, ci și pentru programul eclectic. Tot în universul muzical, puteți descoperi Casa lui Brahms.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.