Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/01/2020
Muzică

Billie Eilish| 18 ani și 5 premii Grammy

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Billie Eilish| 18 ani și 5 premii Grammy Share Billie Eilish| 18 ani și 5 premii Grammy


Dacă nu ai auzit până acum de Billie Eilish, nu ezita să o cauți și să îi asculți piesele, pentru că atât noi cât și premiile Grammy de anul acesta spunem că merită.

Billie Eilish| 18 ani și 5 premii Grammy

Faimoasa cântăreață și compozitoare, pe numele ei Billie Eilish Pirate Baird O’Connell s-a născut în 2001, iar în anul 2016 și-a făcut debutul în industria muzicală. Apariția ei nu a fost deloc neglijată, ci a atras atenția criticilor de muzică și a publicului larg, chiar de la primele două piese lansate, „Ocean Eyes” și „Lovely”. Aceste două piese s-au bucurat de un real succes, ambele primind discul de platină din partea RIAA pentru un milion de exemplare comercializate. Și cum succesul atrage după sine un alt succes, după lansarea EP-ului ,,Don’t Smile at Me’’, Apple Music a numit-o pe Billie ,,artistul de urmărit al lunii septembrie.’’

Primăvara anului 2019 marchează un moment important în viața artistei, și anume lansarea primului album de studio, album intitulat ‘’When We Fall Asleep, Where Do We Go?’’.  Albumul a fost primit cu brațele deschise de fanii artistei și a avut un real success pe piața muzicală.

Billie Eilish a devenit un fenomen în industria muzicală, și mai mult decât atât, a devenit de asemenea, prima femeie și a doua persoană care a câștigat recordul anului, albumul anului, cântecul anului și cel mai bun artist nou în același an. Primul artist care a făcut acest lucru a fost Christopher Cross în 1981. Eilish este tototdată și cel mai tânăr interpret solo care a câștigat vreodată albumul anului.

Cea de-a 62-a ediția a premiilor Grammy a avut loc duminică noapte la Staples Center în Los Angeles, iar cântăreața a adunat șase nominalizări la această ediție a premiilor. Artista a câștigat în total 5 premii Grammy, respectiv premiul pentru piesa anului cu ”Bad Guy”, premiul pentru cel mai bun album vocal pop pentru primul său album de studio ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, dar și trofeele pentru cel mai bun artist nou, înregistrarea anului și distincția pentru albumul anului.

Nici fratele și implicit colaboratorul său, Finneas, nu a plecat de la Premiile Grammy cu mâna goală, ci a obținut premiul pentru producătorul anului, categoria dedicate muzicii non-clasice.

Ascultă piesa anului și spune-ne cum ți se pare!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.