Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/01/2020
Muzică / Omul cu discurile

Omul cu discurile | COLDPLAY & SNARKY PUPPY

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii Omul cu discurile | COLDPLAY & SNARKY PUPPY Share Omul cu discurile | COLDPLAY & SNARKY PUPPY


 

COLDPLAY ”Everyday Life”
Omul cu discurile | COLDPLAY & SNARKY PUPPY

Am ascultat cu plăcere noul album Coldplay, ”Everyday Life”, tocmai pentru că nu m-a impresionat noul single. “Realizările” lor din ultima vreme nu m-au încurajat să-l ascult, iar noul single mirosea puțin a suficiență. Dar pentru ca tot ei au scris “God put a smile upon your face”, am zis că merită să-i dau o ascultare. Nu regret. În ansamblu e cursiv, liniștit și surprinzător de necomercial. Fără colaborări zdrențăroase, fără împrumuturi din trendul aducător de rating, liniștit și generos în creat stări. “Daddy” e un mic șablon, un cârlig prin care ajungi la un album adevărat, nicidecum la un pachet cu două hituri și restul umplutură. Producția nu putea fi decât impecabilă, iar surprizele sunt, deși nu sar în ochi. 
Chiar mă întreb ce “hit”-uri vor scoate de aici pentru că e genul de disc pe care să-l asculți cap-coadă ca să aibă sens. Preferata mea e “Arabesque”.

Omul cu discurile | COLDPLAY & SNARKY PUPPY

SNARKY PUPPY ”Immigrance”
Omul cu discurile | COLDPLAY & SNARKY PUPPY

De ce cred că Snarky Puppy e o trupă perfectă? Pentru că mișcă și mintea și trupul în același timp, cu egală profunzime iar audiția este fluentă și accesibilă. Instrumentiștii sunt de prim nivel mondial, au o atitudine anti-star, deși au deja trei premii Grammy. ”Immigrance” își explică titlul prin această calitate a oamenilor de a se putea mișca în toată lumea, de a asimila culturi și elemente sonore și de a le îmbina în virtutea unei alte calități fundamentale, aceea a simțului estetic. Structura inspiră siguranță, iar temperatura te face să vrei să-i vezi în concert.

foto header: Silviu Filip

Omul cu discurile este un material scris și îngrijit de Berti Barbera

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.