Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/01/2020
Muzică

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 24-30 ianuarie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 24-30 ianuarie Share SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 24-30 ianuarie


Pentru amatorii de muzică live, propunerile noastre pentru aceste zile şi nopţi sunt:

IRINA SÂRBU
Hard Rock Cafe (vineri 24 ianuarie, 22:30)

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 24-30 ianuarie

Concert-eveniment de celebrare a Unirii Principatelor în care vom asculta piese precum Ciocârlia sau Zaraza, reinterpretate într-o manieră personală de o artistă cu totul aparte din peisajul muzical românesc, pusă pe drumul Jazzului de către regretata Anca Parghel, dar ale cărei explorări s-au extins progresiv în spaţiile muzicii clasice şi tradiţionale. Amprenta vocii şi stilului inconfundabil al Irinei Sârbu se face remarcată deopotrivă în Clasic e fantastic, seria de spectacole de la Odeon şi Ateneu, World Symphony, colaborarea ei cu Marius Mihalache, sau Ethnotic Project, materializat prin combinaţia originală de folclor şi Jazz de pe albumul Şapte Scări.

ANTRACT
Berăria H (marţi 28 ianuarie, 21:15)

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 24-30 ianuarie

Concert Antract cu intrare liberă la Berăria H. Titlul acestuia, Lasă-te dus, este dat de numele celui mai recent album a longevivei trupei de Rock înfiinţată în 1984 ca Mini-Paradox în Râmnicu Vâlcea de către Bobiţă Cătuşanu. Antract a cântat de-a lungul timpului în cele mai importante evenimente muzicale de gen, pe aceeaşi scenă cu nume legendare ale Rock-ului mondial (Uriah Heep, Jethro Tull, Dio, Saxon, Helloween, Metallica, Paradise Lost), şi are în discografie şapte albume de studio de la debutul formaţiei la Electrecord în 1994. Formula actuală îi conţine pe Bobiţă Cătuşanu (bas), Paul Rudu (voce), Ilie ‘Manole’ Vlad (chitară) şi Adrian Ban (tobe).

LUCIA & MUSE QUARTET
Expirat Halele Carol (miercuri 29 ianuarie, 20:00)

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 24-30 ianuarie

Lucia revine în Expirat, alături de Muse Quartet (Alina Horez – vioară, Nicoleta Petre – vioară, Maria Colţatu – violă, Corina Ciuplea – violoncel), cvartet ce a colaborat în ultimii ani cu artişti ca Akua Naru, byron, The Motans, Golan sau Vunk. Lucia continuă să îşi promoveze cel de-al doilea album, Samsara, produs de Dan Georgescu (byron), Alexei Ţurcan (Travka) şi Robert Iulian (Next EX), produs Electro Pop mai matur şi mai experimental al tinerei cantautoare decât precedentul Silence din 2015, în care pianul este asociat unei instrumentaţii moderne, cu adaosul inspirat al cvartetului de coarde.

SARMALELE RECI
Hard Rock Cafe (miercuri 29 ianuarie, 21:30)

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 24-30 ianuarie

O reîntalnire tonifiantă cu eclecticul şi originalul mix muzical de Rock, Jazz, Funk şi Punk al băieţilor de la Sarmalele Reci, dar mai ales cu spiritul lor ludic, sensibilitatea mascată de ironia cinică şi umorul acid, care ne fac să visăm la Violeta, Mona, Carmen ori la “blonda din blocul meu”, să ne amintim cu nostalgie de Gaşca de la bloc, dar şi să zâmbim mai dulce sau mai amar de fiecare dată când auzim Ţara te vrea prost, Prostia la putere, Adrian minune preşedinte sau Vărsătorul. Sarmalele Reci vor urca pe scenă în componenţa: Zoltán András (voce, clape), Emil Viciu (chitară), Ciprian Almăşan (bas), Bogdan Valentin Bereucă (tobe) şi Mircea László Horváth (clape).

MARIA RĂDUCANU
Green Hours (joi 30 ianuarie, 20:00)

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 24-30 ianuarie

Lăutăreşti şi nu prea este titlul concertului de la Green Hours susţinut de Maria Răducanu, în care aceasta va performa acompaniată de acordeonistul Nicu Păun şi de ţambalagiul Victor Dincă. „Cântăreaţa româncă poate concura de la egal la egal cu marile individualităţi ale jazzului mondial vocal actual, în care monopolul limbii engleze s-a diluat în beneficiul sonorităţilor lingvistice tot mai variate… Maria Răducanu are harul înnăscut şi inconfundabil al marilor artiste, de factura unor Maria Tănase sau Amália Rodrigues, cu aplicaţiune pentru creativitatea specifică jazzului.” (Virgil Mihaiu).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.