Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/01/2020
Lifestyle

Blue Monday sau cum avem permisiunea oficială să ne simțim obosiți

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Blue Monday sau cum avem permisiunea oficială să ne simțim obosiți Share Blue Monday sau cum avem permisiunea oficială să ne simțim obosiți


Dacă de dimineață nu a sunat alarma, ai pierdut autobuzul, a înghețat mașina, ai prins roșu la semaforul unde mereu treceai la timp și nici nu ți-ai luat băutura preferată pentru că au rămas fără lapte condensat la cafeneaua de lângă serviciu, nu e vina ta! Există o formulă precisă care a concluzionat că începutul celei de-a treia săptămâni din ianuarie este cea mai grea zi de trecut din tot anul, și a fost botezată ,,Lunea tristă’’ (Blue Monday).

Infamul concept a fost lansat prima oară în 2005 de o agenție de publicitate și are la bază o formulă pseudoștiințifică care ia în calcul factori ca: vremea, datoriile, timpul care a trecut de la Crăciun, timpul care a trecut de când am încălcat rezoluțiile făcute de Anul Nou, motivația scăzută, și sentimentul de a ne simți în control.

Poate o parte bună a Blue Monday este aceea că ne face mai conștienți de stările noastre și de tonusul psihic scăzut. Deși cea mai întâlnită descriere a acestei zile este ,,mă simt depresiv’’ sau mă simt depresivă’’, e important să distingem între afecțiunea psihologică diagnosticată clinic și o stare de oboseală. Toate ca toate, dar azi trebuie să avem răbdare cu noi și să ne realimentăm stocul de vitamina D pentru că soarele dătător de energie e mai departe decât ne dorim. Iar dacă parametrii formulei nu v-au prezis corect ziua (și aveți norocul să treceți doar printr-un oricare alt început de săptămână), putem să sunăm prietenii care par că sunt în ,,Lunea tristă’’ de ceva vreme și să le trimitem un gând bun.

Fotografie- Denisa Velicu

 

Denisa Velicu, redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.