Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2019
Evenimente Muzică

SUNETELE ORAŞULUI | Concertul săptămânii: EVANESCENCE

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii SUNETELE ORAŞULUI | Concertul săptămânii: EVANESCENCE Share SUNETELE ORAŞULUI | Concertul săptămânii: EVANESCENCE


După cel din iulie 2017, populara trupă de Gothic Rock americană Evanescence va susţine un nou concert-eveniment la Arenele Romane, în data de 15 septembrie, de la 21:45, având în deschidere trioul de Christian Alternative Rock din Nashville Veridia (trupa vocalistei Deena Jakoub a mai fost în turneu cu Evanescence în 2015 şi 2016, însă doar în SUA), şi grupul chilian de Prog Metal înfiinţat în 2015, Chaos Magic, al cărui lider este Caterina Nix, charismatica vocalistă din Santiago. După Nix şi Jakoub va intra însă în scenă vedeta serii, vocalista şi pianista Amy Lee, cea care – influenţată de Nine Inch Nails, Nirvana, Garbage, Pantera şi Bjork – a fondat în 1995 Evanescence (nume mult mai inspirat decât Stricken sau Childish Intentions… opţiunile iniţiale), alături de chitaristul şi compozitorul Ben Moody, în orăşelul Little Rock din Arkansas. Avem deci de-a face cu unul dintre rarele evenimente de Rock din acest an în care merită să fim în… arenă încă de la bun început, inclusiv pentru Chaos Magic (19:40) şi Veridia (20:40).

Pe parcursul carierei, Evanescence, al cărui stil a fost definit de către David Browne de la Blender drept “goth Christian nü-metal with a twist of melancholic Enya”, a lansat patru albume de studio vândute în zeci de milioane de exemplare în ciuda deselor schimbări de line-up după dezertarea lui Moody în 2003 pusă pe seama ‘diferenţelor creative’ între el şi Lee: „Fallen” (2003), certificat cu platină şi prezent în Billboard Top 200 mai bine de un an, „The Open Door” (2006), apoi „Evanescence” (2011), ce a ajuns #1 în clasamentele Billboard în 4 categorii diferite, şi „Synthesis” (2017). Din 6 nominalizări, formatia a câştigat două premii Grammy, în 2004, pentru piesa „Bring Me To Life”, la categoriile „Best New Artist” şi „Best Hard Rock Performance”, iar videoclipul său “Bring Me To Life” (de exemplu), cu Amy Lee ce aminteşte de Sally din “The Nightmare Before Christmas” al lui Tim Burton, are pe YouTube peste 650 de… milioane de vizualizări. Acest ‘mini-inventar’ sec reprezintă în ansamblul său un argument suficient de puternic pentru ca toţi fanii muzicii Rock să fie prezenţi la concert, chiar dacă nu sunt familiarizaţi în detaliu cu evoluţia formaţiei.

Dincolo de a posibilitatea reascultării live a hit-urilor trupei, pentru fanii devotaţi muzicii Evanescence încă din anii ’90 mai există însă o temă de interes: ce direcţie viitoare tinde să ia sound-ul până acum binecunoscut lor, la doi ani după “Synthesis”, reochestrarea în manieră simfonică a unora din vechile piese şi experimentele solo ale lui Amy de tip “Speak to Me”? Răspunsul îl vor afla, probabil, la concert. Sau nu. [I.B.]

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.