Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/12/2015
Arhiva Zile si Nopti

Cloasterf Haus: Uită să te grăbești

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cloasterf Haus: Uită să te grăbești Share Cloasterf Haus: Uită să te grăbești


Cum mergi de la Brașov, în apropiere de Sighișoara, printre coline transilvane, la doar 3 km de drumul național, poți intra ușor într-o altă realitate: satul Cloașterf. Sigur n-ai auzit până acum de el. Primul lucru magic pe care ți-l dezvăluim este că aici se spune că au trăit odată uriași, și de aceea biserica fortificată din sat, renovată recent, este singura cu etaj, din toate cele peste 80 din toată zona.

Aflat sub protecția Sfântului Nicolae, al cărui nume îl poartă, Cloașterf este un sat mic, așezat, cu specific săsesc, despre care, acum ceva timp, un austriac a spus că seamănă cu o stradă din Viena. De aici a plecat un sas să devină general în armata lui Napoleon, tot aici s-a găsit o monedă de aur, de pe vremea lui Alexandru cel Mare, iar oamenii locului erau mari iubitori de dreptate și au fost chiar inițiatorii unei revoluții locale. De asemenea, pentru pasionații de comori vrăjite, se spune că lângă sat, la ruinele unui castel (Castelul Maimuței) se află multe bogății. Din timp în timp, o poartă de fier apare de nicăieri, iar dacă o vezi, o poți deschide cu o mătrăgună. Doar așa poți ajunge la comoară.

La acestea se adaugă comoara naturii: satul este într-o zonă naturală protejată, Sit Natura 2000, Podișul Hârtibaciului-Târnava Mare, unde poți să te bucuri de excursii pe jos sau cu bicicleta (un traseul de bicicletă de 100 de km trece pe lângă sat), poți vedea plante și animale rare, și este așa, simplu, să te reconectezi la ritmul normal al vieții.

Tot la Cloasterf, din decembrie 2015, visul unor oameni ambițioși a devenit realitate: familia Bejan a deschis pensiunea Cloasterf Haus (construită printr-un proiect LEADER). Casa de oaspeți, reconstruită pe modelul tradițional al unei anexe de gospodărie săsească, oferă 12 locuri de cazare, cu pensiune completă (teri mese pe zi, cu produse locale). Cele cinci camere (3 duble, 2 triple) sunt decorate cu mobiler pictat cu modele tradiționale, și toate au acces direct în curte. Acesta este primul pas, pentru că nu se opresc aici:  pensiunea de dorește a fi un instrument de promovare a zonei, dar și un centru de dezvoltare pentru întreaga comunitate din zonă.

Așadar, te invităm să uiți de agitația orașului, de betoane și claxoane, de fast-food și insomnie. Aici toți și toate îţi vor spune multe poveşti frumoase, molcom la ceas de seară, la un pahar de vin bun. Pe unele le vei auzi, pe altele le vei trăi. Dar, cu siguranţă, nu le vei uita. Vino să spunem poveşti împreună.

Cloasterf Haus, Sat Cloasterf, nr. 84, Mureș, Info: 0728 382 880

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută