Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/01/2015
Arhiva Zile si Nopti

Cooking with love provides food for the soul @ Simone

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cooking with love provides food for the soul @ Simone Share Cooking with love provides food for the soul @ Simone


8 ani de Italia, tràiti cu pasiune si curiozitate pentru fiecare regiune si traditie culinarà , ne indreptàtesc sa spunem cà pastele la Simone sunt exact ca in Bella Italia.

Armonie in farfurie

In perioada rece predominà supele de tip minestrone- un amestec variat de cereale si legume- de inspiratie toscanà!

Cand vine vorba de bucàtària tipic toscanà,Ribollita e protagonistà. Acest fel de mancare tipic rural are ràdàcini foarte indepàrtate, incà din Evul Mediu gàsim un corespondent. “Feudatari”, cei care detineau castele, pe timpul banchetelor pe bazà esclusiv de carne serveau fripturile direct pe paine de tip “azimo”(fàrà drojdie si fàrà sare), mancand astfel fara tacam si fara farfurii.

Apoi piinea servea drept hranà pentru servitori..Acestia le fierbeau in oale cu apà impreunà cu legume- cam tot ce gàseau in imprejurimi-morcovi, telinà, varzà….Cantitatea era considerabilà si menità sa dureze mai multe zile, iar de fiecare datà cand o fierbeau din nou(ribollire) càpàta si mai mult gust.

Nu existà o listà cu ingrediente absolut obligatorii, cam totul este permis-tot ce se gàseste. Important e sa fie fasole si spanac.Varianta pe care o gasiti in meniul zilei la Simone este adaptatà la roadele Brasovului.

Urmàriti pe pagina de facebook meniul zilei servit in fiecare zi de luni panà vine in intervalul 13:00-17:00

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută