Meniu Zile și Nopți
Red Bull Flugtag 2023
Red Bull Flugtag 2023
Red Bull Flugtag 2023
Red Bull Flugtag 2023

Lunga poveste a celor mai scurte zboruri

Red Bull Flugtag este ziua aceea în care zborul se împletește cu înotul în cel mai trăsnit mod cu putință. Gândit în spiritul „Red Bull îți dă aaaripi”, echipele înscrise au un singur vis: un zbor cât mai lung, cu o aterizare cât mai spectaculoasă în mașinăriile făurite chiar de ei. După o vară întreagă de proiectat, meșteșugit și construit, de Ziua Zborului (Flugtag) piloții au ocazia să-și testeze cu adevărat invenția.

Red Bull Flugtag 2023

Echipele sunt formate din 4 sau 5 membri: un pilot și coechipierii, care își susțin moral colegul și îi fac (a)vânt în apă. În plus, participă activ la momentul artistic care promovează echipa. Că tot a venit vorba, fii atent la această mini-reprezentație. De cele mai multe ori influențează și zborul în sine. Ca și când zeii dansului se întâlnesc cu zeii zborului.

Red Bull Flugtag 2023

Povestea Red Bull Flugtag a început în 1992, la Viena, iar succesul evenimentului a ajuns mult mai departe decât au ajuns aparatele în Dunărea Vienei. Așa că azi ne bucurăm de Red Bull Flugtag în peste 36 de țări, unde există o apă în care să aterizeze glorios mașinăriile.

Cel mai lung zbor scurt

Deși pare greu de crezut, de-a lungul istoriei Red Bull Flugtag, s-au consemnat și zboruri mai spectaculoase decât plonjări.

Recordul este deținut de The Chicken Whisperers, o echipă de ingineri americani isteți care, în 2013, a zburat nu mai puțin de 78,64 m, doborând un record vechi de 9 ani.

Dar ce știu recordurile să facă cel mai bine? Să fie doborâte! Așa că așteptăm cu sufletul la gură să vedem ce ne rezervă Red Bull Flugag 2023 din București.

Red Bull Flugtag 2023

Siguranță și curățenie

Sună serios și pompos, dar chiar e important de știut. Înainte și după fiecare echipă, luăm relicvele aparatelor de zbor. Pregătim, vorba vine… terenul, pregătim apa. Dar putem să-i spunem cu încredere „pistă de aterizare fluidă”.
Iar la final ne asigurăm că lăsăm locul curat. Și da, strângem resturile mașinăriilor și le trimitem la reciclat.

Program - Red Bull Flugtag 2023, 17 septembrie

12:00

Se deschid porțile celui mai aerian eveniment aviatic.

14:00

Începe distracția și juriul aterizează. Echipele sunt chemate la rampă, iar primele echipaje își iau zborul.

15:00

Spectacol aviatic cu The Flying Bulls și mai multe echipe trăsnite.

16:00

Spectacol aviatic cu piloții Aeroclubului României și mai multe zburătoare improvizate.

17:00

Acrobație aeriană deasupra lacului și ultimele echipaje își iau zborul.

18:00

The Flying Bulls și piloții Aeroclubului României zboară împreună spre apus.

18:45

Festivitatea de premiere

Red Bull Flugtag 2023

Ce decolează și aterizează

Pentru o bine-meritată pauză, ți-am pregătit și activități... terestre

Red Bull Flugtag 2023

Pe parcursul evenimentului, te poți bucura de:

Volei pe terenul de lângă food court

Ce zici de distracție și dincolo de competiție și lac? Pentru asta, îți propunem un volei. Acuma, serios, știi pe cineva căruia să nu-i placă voleiul?

Good vibes cu Red Bull Event Car

Nu că e a noastră, dar Red Bull Event Car chiar e cool – hai să ne bucurăm de cele mai good vibes dintre good vibes, cu DJ Hefe.

Filmează fără griji, Mr. Charge are grijă de bateria telefonului

La Red Bull Flugtag nu este loc de stres, numai de distracție. Ia cu tine o baterie externă și postează toate clipurile alea wow.

Red-Bull-Flugtag
Red Bull Flugtag 2023

Stația de stilizare Wilkinson și o scurtă istorie a bărbieritului

Te așteaptă o echipă de stiliști pentru un bărbierit ca la carte și cadouri surpriză. Iar dacă după ce ți-ai aranjat barba și părul vrei să afli mai multe despre istoria aparatelor de tuns, poți admira galeria, relaxându-te în zona de lounge.

Wi-Fi & Chill cu DIGI

În zona food court-ului, DIGI te primește cu zeci de pufi și umbrele, încât să te bucuri de acțiune din cel mai relaxat punct. Iar dacă te gâdilă degetele să faci un story, fii fără grijă – ai Wi-Fi tot de la DIGI.

Pauze cu inspirație

Dacă te lovește inspirația după toate minunățiile zburătoare pe care le vei vedea și ți-ai amintit de proiectul ăla pe care l-ai tot amânat, fii fără griji! La Hornbach, Partenerul Proiectelor Tale, găsești peste 85.000 de produse cu care să duci la bun sfârșit tot ce ți-ai propus, de la grădină și până la acoperiș.

17 septembrie, Lacul Morii, București

Red Bull Flugtag 2023