Meniu Zile și Nopți

Forumul Orașelor Verzi

Forumul Orașelor Verzi 2023 | Brașov | 4-10 Septembrie

forumul oraselor verzi

Invitație la Forumul Orașelor Verzi

„Brașovul continuă să-și asume rolul de lider la nivel național în domeniul sustenabilității și al politicilor verzi.
Ajungem anul acesta la cea de-a 3-a ediție a Forumului Orașelor Verzi (4 – 10 septembrie), cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității și politicilor de mediu.
Este important ca toate comunităţile din România să înţeleagă necesitatea şi importanţa dezvoltării sustenabile, a reducerii poluării şi a protecţiei resurselor. Cu toţii ne dorim să creăm oraşe verzi şi să oferim un mediu sănătos pentru generaţiile viitoare. Forumul Oraşelor Verzi reprezintă o oportunitate unică de a aduce laolaltă administraţii locale, parteneri de tehnologie şi experţi din diverse domenii pentru a modela viitorul ecologic al oraşelor noastre.
Vă invit să participați între 4 și 10 septeptembrie la evenimentele și acțiunile din cadrul FOV!”

Allen Coliban

Allen Coliban

Primarul Municipiului Brașov

Program festival

forumul-oraselor-verzi-pe-iarba-in-parc

Activități verzi pentru brașoveni și turiști

FOV 3 va celebra puterea lui „ÎMPREUNĂ” ca pretext de întâlnire, descoperire și acțiune. Brașovenii, dar și turiștii vor avea șansa să experimenteze o serie de activități menite să promoveze sustenabilitatea și să inspire schimbări pozitive în comunitatea noastră.
Fie că alegi covorul verde din Parcul Titulescu pe care să faci un picnic, să vezi filme despre munți sau despre mediu, să pleci într-o expediție în jurul orașului, să joci „adevăr sau reciclare”, garantat găsești ceva care te va face curios.
Se anunță activități diverse pentru cei mici și cei mari la un loc, activități distractive și educaționale în același timp.

Street Delivery x Pietonala FOV: Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru Green Community

Pe Pietonala FOV – Green Community, Fundația Cărturești aduce în stradă o parte dintre evenimentele care au readus la viață spațiul public în cadrul Street Delivery 2023. Timp de trei zile, ne reconectăm la natură pe strada dintre Star și Modarom și reactivăm instalațiile create în timpul Street Delivery cu noi activități pentru copii, adolescenți și adulți:
– Pavilionul Proiectelor pentru Oraș va găzdui o expoziție dedicată proiectelor care înverzesc Brașovul: planurile pentru noi parcuri, strategia pentru un oraș verde, inițiative care protejează zonele verzi, proiecte de conservare și ecologizare.
– La băncuța STREAM ne vom aduna pentru discuții despre mediu și sustenabilitate alături de Asociația Micile Bucurii, vom organiza workshopuri de grădinărit cu Atelier Moonflower, vom crea o mandala uriașă împreună cu NUC și vom îmbrăca sculptura Mother Nature creată de Andra Bularca în straie noi de toamnă.
– Banca roz de sub brad va deveni loc de întâlnire pentru arhitecții orașului și pentru liceenii care pregătesc proiecte pentru concursul de Bugetare Participativă. Tot aici, liceenii vor putea participa la ateliere de modelare urbană, pictură pe asfalt și desen botanic, sub coordonarea artistei Manuela Zvâc, urmând ca lucrările lor să fie expuse pe gardul Colegiului Național Unirea.
– Covoarele pictate de Maria Zurbagiu vor deveni loc de joacă pentru atelierele de creație și upcycling ale Minivers, Happy Camps și ale colectivului CATTIA Brașov.
Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru Green Community!

Primaria Brasov logo

Citește despre Forumul Orașelor Verzi pe site-ul oficial al Primăriei Brașov.

Zile și Nopți

Caută