Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Aniversare Junior

Zâmbetul copilăriei @ Parcul Copou

Zâmbetul copilăriei

Zâmbetul copilăriei @ Parcul Copou

Spectacol de 1 iunie

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează evenimentul „Zâmbetul copilăriei”, spectacol pentru copii de muzică, dans și recital de poezie.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 1 iunie 2024, în Parcul Copou, când începând cu 10:00 pe scena de lângă Teiul lui Eminescu copii de la Grădinița nr. 21 cu program prelungit, coordonați de profesorul Eusebiu Munteanu, copii de la Grădinița nr. 15, din cadrul Școlii gimnaziale „Ion Creangă”, coordonați de profesoara Larisa Elena Sava, de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, coordonați de doamna învățător Daniela Moisă, de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”, coordonați de profesorul Romeo Luchian, de la „Petran Music School”, coordonați de profesoara Maria Păuleț, de la Palatul Copiilor Iași, coordonați de profesoara Anca Apetroaie și de la Trupa de dans „Tazu dance”, coordonați de profesoara Diana Petian vor evolua cu momente artistice dedicate copiilor.

Instituția de cultură ieșeană a pregătit și alte surprize și cadouri pentru copii care vor fi prezenți la spectacol. Evenimentul va fi moderat de artista Irina Olariu, cunoscută în școlile și grădinițele ieșene sub personajul Veselica. Spectacolul are loc cu ocazia sărbătoririi zile de 1 iunie, declarată ca fiind ziua internațională a copilului.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua Copilului” („Universal Children’s Day”).

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută