Meniu Zile și Nopți

Săptămâna Comediei aduce din nou zâmbetul pe fața a mii de brașoveni

Brașov | 18 - 24 iulie 2022

Unul dintre cele mai iubite festivaluri din Brașov, Săptămâna Comediei, ajunge anul acesta la ediția a 9-a. În acest an, festivalul va avea loc în perioada 18 – 24 iulie 2022 și pregătește multe noutăți și un program pe măsură.

Săptămâna Comediei aduce din nou zâmbetul pe fața a mii de brașoveni

Brașov

18 - 24 iulie 2022

Unul dintre cele mai iubite festivaluri din Brașov, Săptămâna Comediei, ajunge anul acesta la ediția a 9-a. În acest an, festivalul va avea loc în perioada 18 – 24 iulie 2022 și pregătește multe noutăți și un program pe măsură.

Ca și anul trecut, festivalul va avea două secțiuni: una de teatru și una de film.
În ceea ce privește secțiunea de teatru, devenită competițională în 2021, vor fi selectate 6 spectacole din stagiunea 2021-2022, plus un spectacol de gală, prezentat după decernarea premiilor. Spectacolele se află în faza de preselecție până la data de 23 mai. Tot ce putem spune acum este că am luat în calcul piese cu umor „matur”, nobil, nu doar entertainment facil sau spectacole după texte clasice, inatacabile ca valoare sau mesaj.
Ediția de anul trecut reprezintă o referință din acest punct de vedere, când pe scena festivalului au urcat Marcel Iureș, în spectacolul Rosto, de altfel multiplu premiat la ediția din 2021, Lucian Ionescu, câștigător al premiului UNITER pentru rolul din Familia Addams (regia: Răzvan Mazilu), sau când am aplaudat minute în șir unul dintre ultimele spectacole semnate de regretatul Ion Caramitru, la Teatrul Național București – Noii infractori.

La finalul acestei ediții, juriul, format din trei profeșioniști în arta dramaturgică, respectiv: Maria Zărnescu (critic de teatru), Alina Epingeac (critic de teatru) și Doru Mareș (scriitor, translator și cunoscut critic de teatru), va acorda 5 premii: Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Regie și Premiul Juriului.

Pe lângă spectacolele de teatru, ediția din acest an a festivalului include și o secțiune de film de comedie, sub numele de MAEȘTRI AI FILMULUI DE COMEDIE. Proiecțiile vor avea loc la CINEMA ASTRA din Brașov. Nici cei mici nu sunt uitați, în program fiind incluse ca, de obicei, spectacole și filme dedicate copiilor.

Programul festivalului poate fi consultat pe saptamanacomediei.ro. Biletele se pot cumpăra pe biletebrasov.ro. Pentru că Săptămâna Comediei este un eveniment care și-a propus de la început să aducă pe scenă spectacole de calitate, cu mari actori, și s-a ținut de promisiune de fiecare dată, ne pregătim, ca în fiecare an, să avem parte de reprezentații care se vor juca cu casa închisă, biletele epuizându-se, de obicei, în câteva zile de la punerea acestora în vânzare.

La spectacolele și activitățile acestei ediții sunt așteptați peste 8000 de spectatori de toate vârstele.
Așa că haideți să ne descrețim frunțile din nou, să ne minunăm cum actorii fac cuvintele să zâmbească și să ne antrenăm mintea și imaginația! Va fi memorabil, ca de fiecare dată!
(foto © Florin Ghioca)

Program festival

Braşov

Săptămâna Comediei 2022 – Ziua 1

Un spectacol curajos și impetuos, al unei trupe tinere care chiar știe ce face”, a scris The Independent după premiera cu The Last of the Pelican Daughters, care a avut loc la Edinburgh Fringe, în 2019.
Luni 18/07
19:00
Braşov

Filme la Săptămâna Comediei 2022

Pe lângă spectacolele de teatru, ediția din acest an a festivalului Săptămâna Comediei include și o secțiune de film de comedie, sub numele de MAEȘTRI AI FILMULUI DE COMEDIE. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Astra din Brașov
Luni 18/07
19:30
Braşov

Săptămâna Comediei 2022 – Ziua 2

„Furtuna” aceasta are la bază o replică a unuia dintre personaje (Caliban): „insula e plină de zgomote, ecouri şi-armonii, dar nu fac rău, fac bine. Câteodată, îmi susură-n ureche parcă mii de instrumente mici şi calde, sau sunt voci ameţitoare…”
Marți 19/07
19:00
Braşov

Săptămâna Comediei 2022 – Ziua 3

„Toxic” – dragoste, indiferenta, romantism, atractie, infidelitate, seductie, masochism emotional, invidie, renuntare, dependenta, compromisuri si toate celelalte lucruri care pigmenteaza relatiile moderne si le fac atat de pasionante.
Miercuri 20/07
19:00
Braşov

Săptămâna Comediei 2022 – Ziua 4

„Excepțional acest spectacol al Odeonului. Prostia umană e ubicuă și Alexandru Dabija are un organ special pentru ea, o pune cu delicii în lumina reflectorului. Lumea rîde, se distrează la Rebarbor. Rîdem de comunism. Aiurea! De noi rîdem.” – Liviu Ornea, 15 martie 2022 – liternet.ro
Joi 21/07
19:00
Braşov

Săptămâna Comediei 2022 – Ziua 5

Cină cu prieteni este o capodoperă modernă care analizează viețile a două cupluri și implicațiile pe care un divorț le va avea asupra prieteniei dintre cei patru protagoniști.
Vineri 22/07
19:00
Braşov

Săptămâna Comediei 2022 – Ziua 6

Funia este un spectacol cu mult suspans, cu crimă, cu un strop de umor și cu parfum de epocă. Epoca este foarte importantă prin prezența unui fanatism politic, ideologic, chiar și filosofic. Pentru a nu diminua suspansul și misterul – nu vom detalia mai mult.
Sâmbătă 23/07
19:00
Braşov

Săptămâna Comediei 2022 – Ziua 7

Această nouă producție – în care spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea lui Caragiale – are la bază o dramatizare realizată de Alexandru Dabija, care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale marelui scriitor. Spectacolul „Rosto” spune o poveste misterioasă, cu infinite nuanțe despre învățământul românesc, oferind o imagine realistă a societății actuale.
Duminică 24/07
19:00

Bilete

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.