Meniu Zile și Nopți

#Ascultă Jazz in the Park Festival 2023

Cluj-Napoca | 1 - 3 septembrie 2023

Jazz in the Park Festival revine cu cea de-a 11-a ediție, dar nu oricum, ci probabil cu cel mai bun lineup pe care l-am avut până acum.

Între 1-3 septembrie, pe scenele amenajate în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca vor veni nume mari, care și-au pus amprenta în lumea muzicii, care au schimbat mentalități și percepții, care au influențat generații întregi de muzicieni și care vor reuși, pentru câteva ore, să te transpună într-o altă lume.

Toamna aceasta, Jazz in the Park te cheamă să asculți. Să asculți cu adevărat muzica, lumea din jurul tău și pe tine. Ascultă, simte, descoperă!

Jazz in the park 2023

#Ascultă Jazz in the Park Festival 2023

Cluj-Napoca

1 - 3 septembrie 2023

Jazz in the Park Festival revine cu cea de-a 11-a ediție, dar nu oricum, ci probabil cu cel mai bun lineup pe care l-am avut până acum.

Între 1-3 septembrie, pe scenele amenajate în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca vor veni nume mari, care și-au pus amprenta în lumea muzicii, care au schimbat mentalități și percepții, care au influențat generații întregi de muzicieni și care vor reuși, pentru câteva ore, să te transpună într-o altă lume.

Toamna aceasta, Jazz in the Park te cheamă să asculți. Să asculți cu adevărat muzica, lumea din jurul tău și pe tine. Ascultă, simte, descoperă!

Program festival

Povestea marilor artiști spusă de Jazz in the Park

The Cinematic Orchestra 

The Cinematic Orchestra (TCO) este un nume pe care orice festival de jazz râvnește să-l aibă pe afiș. În Jazz in the Park, mereu ne-am dorit să prezentăm trupe moderne, să arătăm spre ce a migrat jazz-ul zilelor noastre, iar TCO este un reprezentant de seamă al generației noastre. De la debutul lor, drumul i-a purtat spre multe asocieri cu filme artistice și documentare.

La Jazz in the Park vor veni cu albumul „Man with a Movie Camera”, cel mai de succes album al grupului, care este de fapt coloana sonoră gândită de ei pentru filmul care poartă același nume. Concertul va fi însoțit de proiecție și va închide ediția a XI-a a festivalului.

Mulatu Astatke 

Mulatu Astatke este considerat părintele jazz-ului etiopian. Muzica lui a avut o mare influență asupra hip-hop-ului modern și industriei muzicale a filmelor de la Hollywood. Fragmente din creațiile sale au fost folosite de Nas, Damian Marley, Kanye West, Cut Chemist, Quantic, Madlib și Oddisee. Mulatu a avut o colaborare și cu trupa britanică The Heliocentrics, prezentă de asemenea la această ediție de festival. I-am pus în aceeași zi, sperând că poate vor face ceva special. Rămâne de văzut!

Billy Cobham

Billy Cobham face parte din categoria „artiști de legendă”. De asemenea, e genul acela de artist pe care-l cunoașteți fără să știți că-l cunoașteți. Piesa „Stratus” este una dintre cele mai „samplate” piese de către Hip-Hop-eri din istorie. Billy Cobham a colaborat cu Miles Davis, a făcut parte din Mahavishnu Orchestra și este considerat unul dintre cei mai buni toboșari din lume.

Ar trebui să fie ilegal să fii pasionat de tobe și să nu mergi măcar odată în viață la un concert Billy Cobham.

Fun Lovin Criminals

Fun Lovin Criminals sunt guilty pleasure-ul echipei Jazz in the Park. Faptul că i-am adus e o oglindă a sufletului nostru. Cu siguranță, este band-ul care va „condimenta” experiența publicului Jazz in the Park anul acesta.

Formația americană, cunoscută pentru hituri precum „Scooby Snacks”, „Loco” sau „Too Hot”, va face atmosferă pe scenă cu ritmurile rap rock, combinate cu elemente de jazz, funk, R&B și punk.

Martina Topley-Bird

Martina Topley-Bird e o altă ambiție veche a noastră, pe care suntem convinși că o știți, fiind vocea unor piese celebre, cum ar fi Prodigy – „The Day is my Enemy”, Tricky – „Aftermath” sau Massive Attack – „Babel”.

Pe lângă colaborările avute cu cele mai titrate trupe din industria muzicală britanică, Martina are și propriile albume, niște diamante ascunse ale trip-hop-ului.

Albumul ei solo de debut, Quixotic, a fost nominalizat în 2003 la Mercury Awards. În 2021, Martina a lansat cel de-al patrulea album solo și de atunci îi tot scriem.

Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, noua casă Jazz in the Park Festival

„Construim Jazz in the Park ca pe un festival experiență, pornind de la locația noastră, Parcul Etnografic, și mergând mai departe cu lineup, activități și până la faptul că avem o capacitate limitată; sincronizarea acestor elemente este rețeta noastră. Noi de-abia așteptăm să ne treceți pragul, să experimentați un festival din suflet, pentru suflet.”

Denisa Dan, Manager Jazz in the Park

#Ascultă
International Jazz in the Park Competition revine! 30 iunie – 2 iulie 2023

International Jazz in the Park Competition revine, după trei ani de pauză, cu cea de-a șasea ediție! Noul loc al evenimentului este Parcul Central din Cluj-Napoca, spațiul unde, în urmă cu 11 ani, s-a născut festivalul Jazz in the Park. Evenimentul a redat atunci dreptul comunității clujene de a călca iarba și a contribuit, mai apoi, la consolidarea unui spațiu al apropierii și al regăsirii prin muzică.

Jazz in the Park Competition te așteaptă să asculți muzică bună, să descoperi artiști noi și să te bucuri de o mulțime de activități care se vor desfășura pe lângă scene: târg de viniluri, târg de vin, zone de audiție, zone de mâncare, lecții de muzică, zonă de hamace și altele. Accesul și voia bună sunt la liber.

Parcul Central din Cluj-Napoca 30 iunie – 2 iulie
Acces Liber

Premii Jazz in the Park Competition 2023

Valoarea totală a premiilor depășește 30.000 de euro, iar câștigătorul concursului va primi automat o invitație la Jazz in the Park Festival 2023.

În plus, cea mai bună trupă românească va avea parte de un turneu național organizat de Jazz in the Park.

Icon
Opinii

„Visul nostru este să facem din Jazz ceva accesibil pentru publicul larg. Ne bucurăm de ani de zile de un feedback bun din partea publicului nostru, însă dacă vrem să avem un impact în nișa noastră, nu este suficient să facem doar distribuție de conținut. De multe ori, nu putem da șansa artiștilor emergenți, fiindcă trebuie să alegem și artiști care, prin nume, atrag public.Din acest motiv, am creat concursul festivalului, un proiect care urmărește să descopere artiști și să le dea o șansă să se afirme. Și ambiția noastră este să devenim un etalon la nivel european. Am creat un concurs pentru artiști, din feedback-ul pe care l-am primit de la artiști. Avem premii mari, atractive și ne punem toată energia în a crea contextul perfect ca să scoatem potențialul maxim din trupele participante. Jazz in the Park este contribuția noastră pentru o lume mai bună, iar concursul este contribuția noastră pentru industria muzicală.”
Alin Vaida Jazz in the Park
Alin Vaida
fondatorul Jazz in the Park.

Program festival

Caută