Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Party

Groovy Disco w. Eugen Rădescu & Paulina

Paulina, artista care a fermecat generația Z, dar și fanii unora dintre cele mai diverse genuri muzicale cu melodia sa ”Fetița ta de milioane”, este invitata lui Eugen Rădescu în cadrul celui de-al 4lea episod Groovy Disco powered by George.
Deși menține flirtul cu trap-ul și acordurile jazzy, dar oferă publicului un album care încalcă regulile mainstream-ului prin ritmurile balcanice, Paulina urcă joi 1 septembrie la pupitrul de dj din Sala Berlin și piperează setul ”disco with a twist” cu cele mai în vogă hit-uri care rulau pe casete prin anii `90.
Seria Groovy Disco reactivează atmosfera party-urilor din anii `70 – `80 – `90 și ne propune un insert îndrazneț într-un repertoriu muzical internațional dar și autohton, cu un ecou glam în perioada anilor 2000.
Open doors [Sala Berlin]: 22.00
Intrare: 20 RON
Biletele vor fi disponibile la intrare, în seara evenimentului.
Evenimentul este organizat de Asociația Cult Control, cu sprijinul BCR.
George, primul banking inteligent din România, susține și promovează colaborările inovatoare aflate la intersecția dintre muzică, tehnologie și arta contemporană.
Paulina a devenit un nume sonor în peisajul românesc de când s-a aventurat într-un proiect muzical cu mult curaj și non-conformism, iar aparițiile ei pe scenă sunt sold-out.
Își poartă cu asumare numele ”Fetița ta de milioane” și s-a obișnuit cu ideea că ar putea fi descrisă ca psiholoaga care cântă manele, după multă vreme în care i-a fost greu să își accepte proveniența din familia de lăutari alături de care a învățat să își exprime trăirile prin artă.
Inspirată de Killa Fonic, Paulina a făcut primii pași pe scena muzicală bucureșteană în 2018 alături de Keed, un artist din zona trap. A ales să renunțe rapid la colaborarea cu label-ul Seek Music și s-a reorientat spre o carieră solo și un stil greu de încadrat, pe care l-a autodefinit pop electro astral – un mix între manele balcanice, pop și ritmuri nouăzeciste. Artista mărturisește că melodiile nelansate sunt mult mai experimentale și combină uneori elemente din muzica jazz, trap, indie sau folk.
„Prin lume”, albumul ei de debut lansat la începutul anului acesta alături de casa de discuri Universal Music Romania, păstrează un sound cât mai apropiat de sufletul Paulinei, de vibe-ul și inspirația anilor ei de formare și de mediul în care a crescut. A studiat canto, pian și vioară, cântă la chitară și voce, dar se ocupă și de partea de producție și songwriting.
În prezent, Paulina urmează studii de master în psihologie, face meloterapie cu copiii cu spectru autist și și-ar dori să poată ajuta și promova talentele provenite din comunități defavorizate în viitorul apropiat. În 2021, a creat un proiect pentru prevenirea violenței sexuale în cadrul populațiilor defavorizate prin teatru, împreună cu regizoarea și dramaturga Ilinca Prisăcariu, însă momentan nu dorește să renunțe la cariera muzicală pentru a se dedica full-time psihoterapiei.
Eugen Rădescu este manager cultural și curator, interesat de conexiunile dintre artă și politică, strategii queer și disensiuni sociale. A scris pentru diferite publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1 (2005), al expozițiilor “How Innocent Is That?”, “Common Nostalgia” la Pavilion, “Hidden Shadows/Roma stories” Mobius Gallery, București. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, director al Bucharest Biennale. Este membru al board-ului de selecție apexart New York (SUA). A ținut conferințe la diverse instituții, printre care apexart – New York, Badisher Kunstverein, Karlshrue, Casa Encedida – Madrid; Paris Photo, Paris, Gulbenkian Centre, Lisabona, Kunsthalle, Viena, Gagnef, Suedia.
A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin (2009) și “QUEER. Istorii ilustrate” la Black Button Books (2019), București, contributor în “Feminism intersecțional” (coord. Olivia Nițiș), KWEST, Berlin, Germany (2021)
Este lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.
Locuiește și lucrează în București.
Sursa: Control Club/ facebook

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută