Meniu Zile și Nopți

dichis’n’Blues international festival 2022

Tulcea | 1 - 3 septembrie 2022

18 premii Blues Music Awards pe aceeași scenă! Cel mai cu dichis festival din România aduce pe scenă la Tulcea trei mari nume ale scenei americane.

dichis’n’Blues international festival 2022

Tulcea

1 - 3 septembrie 2022

18 premii Blues Music Awards pe aceeași scenă! Cel mai cu dichis festival din România aduce pe scenă la Tulcea trei mari nume ale scenei americane.

Curtis Salgado

Despre Curtis Salgado foarte mulți știu că a fost muzicianul, care i-a insipirat lui John Belushi celebra producție Blues Brothers. Belushi scria în finalul anilor ’70, pe când Curtis făcea parte din trupa lui Robert Cray: îl recomand personal și entuziast pe Curtis Salgado drept un muzician rar, dedicat, carismatic și inspirațional (…) De altfel, albumul de debut al Blues Brothers îi este dedicat.

Cariera lui Curtis Salgado se întinde pe aprope cinci decenii în care a strâns o unanimă recunoaștere internațională, combinând stiluri precum blues, blues-rock ori blues-soul. Din 2013 încoace a câștigat de 10 ori Blues Music Awards, pentru Piesa Anului, Albumul de SoulBlues al Anului, cea mai bună voce de blues ori Artistul de Soul Blues al anului. Pentru ediția din 2022 a Blues Music Awards, Curtis Salgado este nominalizat la nu mai puțin de 3 categorii – cel mai bun album al anului, cea mai bună voce și cel mai bun artist.

Curtis Salgado este un nume imens al blues-ului, o legendă a muzicii americane. Îl veți putea întâlni pe 3 septembrie la Tulcea.

Mike Zito

Mike Zito este unul dintre cei mai prețuiți de public și critică artiști din lumea blues-sului contemporan. Un muzician de 4 ori câștigător al Blues Music Awards și cu multiple alte nominalizări la cele mai importante premii ale blues-ului din Statele Unite vine în premieră în România, cu o formulă spectaculoasă de Big Band, cuprinzând secțiune de suflători.

Pentru ediția 2022 a Blues Music Awards, Mike Zito este nominalizat la categoria cel mai bun album Blues Rock pentru albumul Resurrection, produs de celebrul David Z, câștigător al Grammy și cunoscut pentru colaborările sale de durată cu Prince, Etta James, Buddy Guy sau John Mayall. Resurrection, spune Mike, este un album cu sentimente, emoții, foarte personal. După anul pe care întreaga omenire l-a avut, cred că avem cu toții nevoie de o renaștere. Această renaștere mi-a dat posibilitatea sa fiu exact cine vreau eu din punct de vedere artistic și muzical. Onestitatea sa artistică a determinat, presa americană să primească plină de entuziasm noul album:

“Mike Zito’s return to the blues is, in a word, triumphant!” (American Blues Scene)

Albert Castiglia

În 2019 Albert Castiglia era deja un nume important în lumea blues-ului american, având 30 de ani de carieră și multiple nominalizări la cele mai importante premii de profil.

În acel an, când a prezentat casei sale de discuri materialul viitorului său album, i s-a spus că nu este de calitate și nu prezintă interes. Albert a fost, desigur, foarte dezamăgit și descurajat, dar, minune!, cineva a avut mare încredere în el. A cumpărat drepturile asupra materialului de la casa de discuri și a produs la propria casa de discuri albumul numit Masterpiece.

Acesta nu doar că a avut succes, dar i-a adus lui Albert Castiglia două nominalizări (Best Blues Rock Artist și Best Blues Rock Album). A câștigat Blues Music Awards 2020 – Cel mai bun Album Blues Rock pentru Masterpiece, albumul refuzat de unii, dar preluat și pus bine în valoare de alt mare muzician american, cu care va împărți scena dela Dichis n Blues 2022: Mike Zito.

Albert Castiglia încheie prima seară, pe 1 septembrie, iar Mike Zito concertează la finalul zilei de 2 septembrie. Deja știți că pe 3 septembrie, festivalul se încheie cu recitalul legendarului Curtis Salgado.

Nu uităm să amintim că în 2022, Albert Castiglia este nominalizat în aceeași prestigioasă competiție americană, Blues Music Awards, la categoria Cel mai bun artist Blues Rock al anului. Succes pe 5 mai la Memphis, Albert Castiglia!

Teodora Enache Brody

Desigur, la noi nimeni nu vorbește despre Teodora Enache – Brody fără a aminti cu nostalgie despre Johnny Răducanu. Asta, probabil pentru că sunt sute, mii de ascultători de muzică bună, care nu pot uita anii cu seri superbe din Lăptăria lui Enache, unde în fiecare dumincă pe-nserat Johnny Răducanu aducea cam tot ce jazz-ul românesc avea mai bun, Teodora Enache, Alin Constanțiu ori Pedro Negrescu fiind prezențe constante.

Program festival

Tulcea

dichis’n’Blues 2022 – Ziua 1

ALBERT CASTIGLIA  (USA), Florin Giuglea Trio (RO)
Joi 01/09
18:00
Tulcea

dichis’n’Blues 2022 – Ziua 2

MIKE ZITO Big Band (USA), Berti Barbera & Nicu Patoi (RO)
Vineri 02/09
18:00
Tulcea

dichis’n’Blues 2022 – Ziua 3

CURTIS SALGADO (USA), Teodora Enache-Brody (RO)
Sâmbătă 03/09
18:00

Bilete

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.