Meniu Zile și Nopți

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Are coaste care dau în Golful Bengal, în est, Oceanul Indian în sud și vest, iar la nord-est este Strâmtoarea Palk, care o separă de India. Colombo este capitala Insulei Ceylon (fostul nume al statului Sri Lanka), a noua insulă ca mărime din lume. Țara măsoară 400 de kilometri de la nord la sud și 200 km de la vest la est și este împărțită în trei regiuni: câmpiile fertile și dens populate de pe coastă, masivul muntos din interiorul țării și zona aridă cu roci calcaroase din nord.

Sri Lanka
Sri Lanka

Nu sunt puține sunt motivele care să te facă să-ți dorești o vacanța exotică în Sri Lanka, deoarece această țară este plină de atracții unice în lume și în jurul cărora îți vei forma amintiri pe care le vei prețui toată viața. De exemplu, Sri Lanka este plină de situri istorice și rezervații naturale UNESCO, care merită neapărat vizitate.

Colombo este un oraș plin de viață și principal centru cultural, dezvoltat încă din perioada când mările erau străbătute de corăbii. Printre atracțiile turistice se numără Vechiul Far, Moscheea Jami Ul-Alfar, Biserica St. Paul (ridicată în perioada coloniala portugheza), Turnul cu ceas Khan sau Bazarul Pettah, unde vizitatorii pot găsi tot felul de produse și suveniruri. De aici trebuie neapărat să mergi în Bentota, pe coasta din vestul insulei, plină de plaje exotice, principala atracție turistică pentru pasionații de sporturilor acvatice. Orașul Bentota este renumit și datorită faptului că aici se află unul dintre cele cinci temple antice – Viharaya Galapatha, pentru bijuterii săi locali sau pentru vechile practici de vindecare Ayurveda.

Sri Lanka

Kalutara este un oraș stațiune situat la 40 km sud de Colombo, iar în zonă se găsesc numeroase fortificații provenind din perioada colonială, construite de portughezi, dar și de olandezi și englezi. Acest oraș a fost un principal nod comercial al tranzacțiilor cu condimente și este renumit și pentru o serie de construcții religioase spectaculoase printre care și Templul Vihara.

Yala este cel mai vizitat parc național de pe insulă, găzduind o importantă populație de elefanți și de păsări acvatice. De asemenea, micul oraș Peradeniya este o caută atracție turistică a insulei, deoarece aici se află Grădina Botanică Regală, considerată una dintre cele mai frumoase și cuprinzătoare din Asia. Neapărat de vizitat este și Adam’s Peak, un munte înalt de peste 2.200 m, cu o simbolistică importantă în toate religiile lumii: este considerat de budiști locul unde se găsește amprenta piciorului lui Buddha, de către hinduși locul unde a călcat Shiva, iar de către creștini și musulmani locul unde Adam a pășit pentru prima oară după ce a fost izgonit din Paradis. În vârful muntelui se află un templu cu o formațiune pietroasă în forma amprentei unui picior.

Sri Lanka

Oferte VARĂ 2022

Sri Lanka
Charter

Kenya

1179
de persoană
  • Kenya este o țară în est-centrul Africii. Capitala este Nairobi. Se învecinează cu Etiopia la nord, Somalia la est, Tanzania la sud, Uganda la vest și Sudanul de Sud la nord-vest, Oceanul Indian formând granița ei sud-estică. Kenya are o climă tropicală, cu temperaturi ridicate mai tot timpul anului. Kenya poate fi considerată o adevărată rezervație de animale sălbatice, precum lei, leoparzi, rinoceri și elefanți.
  • Transport cu avionul
Mai multe pe karpaten.ro

foto © istockphoto.com

Caută