Meniu Zile și Nopți

Antalya

Antalya

Antalya este fără doar și poate una dintre cele mai populare destinații de vară pentru români, mai ales că acum se ajunge ușor din orice colț al țării, zborurile fiind organizate cu frecvență zilnică în timpul verii din București și săptămânal din: Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Arad și Suceava (întreaga călătorie durează aproximativ 2 ore). Aici vei găsi un paradis al plajelor și al sporturilor nautice, dar și al gastronomiei. În plus, se mai spune despre Antalya că este locul cu 300 de zile însorite pe an, de aceea are și o ofertă de cazări extrem de diversificată, de la resorturi all inclusive, la vile luxoase și boutique hoteluri, ceea ce o face o destinație potrivită atât pentru un concediu în familie, cât și pentru o escapadă romantică sau cu prietenii.

Antalya
Antalya

Fiind situată la poalele munților Taurus și pe litoralul Mării Mediterane, Antalya este un loc aparte în care în primele luni de primăvară poți împăca schiatul cu plaja (și nu ne referim aici la schi nautic). Dimineața ți-o poți petrece pe pârtie, în timp ce după-amiaza o poți petrece pe plajă și făcând baie în mare. Trebuie să recunoști că nu multe locuri se pot lăuda cu o astfel de ofertă. Unde mai pui că peisajele sunt senzaționale.

Cei care doresc o vacanță de relaxare maximă o pot face alegând unul dintre hotelurile de tip resort care se întind pe suprafețe impresionante și oferă foarte multe atracții pentru petrecerea timpului liber: parcuri acvatice, piscine de toate felurile, terenuri de tenis, locuri de joacă pentru copii, cluburi etc. De menționat aici este și că Antalya e renumită și pentru serviciile all inclusive care depășesc orice așteptare.

Dintre atracțiile Antalyei, trebuie să amintim plaja din Belek, printre cele mai spectaculoase de pe coasta Turciei, cu 16 km de plajă cu nisip fin și un loc renumit pentru spa-uri și apele minerale de la Seven Springs. În apropiere se află orașul Perge, al doilea ca însemnătate după Efes, care găzduiește marele amfiteatru Aspendos, cu o vechime de 2000 ani. Stațiunea Kemer e o zonă unde pădurea, marea și munții dau naștere unor peisaje memorabile. Dar este renumită și pentru viața de noapte, având foarte multe baruri, cluburi și restaurante. Apoi, mai este și Lara, ce trece drept un Las Vegas al Turciei, plin de hoteluri de 5 și chiar 7 stele, dar și de reproduceri ale unor locuri celebre din lumea largă. Iar Lara Beach este una dintre cele mai lungi plaje din Turcia. Pentru familile cu copii, o idee bună ar fi o vizită la Aqualand Antalya unde cei mici se pot bucura de spectacole cu delfini, lei de mare sau balene albe, dar și de o mulțime de tobogane cu apă, cu înălțimi și lungimi spectaculoase.

Antalya

Oferte VARĂ 2022

Antalya
Charter

Antalya, Turcia

339
de persoană
  • Situată în sud-vestul țării, între Munții Taurus și Marea Mediterană, Regiunea Antalya este principala provincie turistică a Turciei, mai ales datorită litoralului lung de 657 km. Cu munți maiestuoși pe de o parte și apele cristaline ale Mediteranei pe de alta, Antalya este pe bună dreptate numită „Riviera turcească”.
  • Transport cu avionul
Mai multe pe karpaten.ro

foto © istockphoto.com

Caută