Meniu Zile și Nopți

Țara Hațegului - Retezat

Țara de dinaintea timpurilor

Țara Hațegului - Retezat

O călătorie în Țara Hațegului – Retezat este o călătorie în timp. Vei descoperi lumi dispărute, vei sta față în față cu dinozauri în mărime naturală, vei explora vulcani și urme ale unei mări dispărute. Venind în vremuri mai recente, vei vedea peisaje montane, lacuri și plante carnivore, toate rămase din era glaciară, de acum 10.000 de ani. Apoi te vei bucura de urmele lăsate de romani în antichitate, la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, și de primele lăcașuri ale creștinismului – Biserica Densuș.

Țara Hațegului - Retezat
Țara Hațegului - Retezat

Acum 70 de milioane de ani, Țara Hațegului a fost o insulă tropicală cu vulcani și dinozauri unici în lume! Astăzi, poți descoperi secretele dinozaurilor din Cretacic, explora mări dispărute și experimenta erupții vulcanice! Aventura începe în orașul Hațeg, unde vizitezi Casa Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului. Apoi, în satul Densuș, descoperi Casa Vulcanilor, iar pe Valea Dinozaurilor, la Sânpetru, explorezi Casa Dinozaurilor Pitici și Casa Tradițiilor.

Atracții

  • Fii un explorator la Casa vulcanilor!
  • Mergi în drumeție până la Fundătura Ponorului!
  • Surprinde frumusețea lacurilor glaciare din Retezat!

Cicloturism

Țara Hațegului - Retezat

Datorită numeroaselor obiective turistice ușor accesibile pe bicicletă, Țara Hațegului – Retezat reprezintă una dintre destinațiile ideale pentru cicloturism din România. Destinația are o rețea de trasee turistice marcate pentru bicicletă de peste 300 de km, cu grade diferite de dificultate. Le poți parcurge și la pas cu la fel de multă încântare, fie că optezi pentru un traseu ușor sau unul mai lung și mai solicitant.

Drumeție montană

Masivele montane ce străjuiesc Ţara Haţegului au o bogată reţea de trasee turistice marcate. Dintre acestea, se remarcă Retezatul, cu o reţea densă şi bine întreţinută ce asigură accesul către toate obiectivele importante din masiv. În zonă mai poți întâlni și câteva trasee tematice, atât în Parcul Național Retezat, cât și în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului.

Țara Hațegului - Retezat

foto © www.turismretezat.ro (Dan Dinu, Mihai Moiceanu, Andrei Blumer)