Meniu Zile și Nopți

Icon
| 7 destinații pentru ecoturism

Țara Dornelor

Izvorul tău de verde!​

Ia-ți timp să descoperi destinația de ecoturism Țara Dornelor și alege să petreci câteva ore sau zile explorând munții. Terenul de vacanță la înălțime te așteaptă cu o rețea de peste 400 de kilometri de trasee de drumeție, unde ghizii locali vor fi încântați să te însoțească. În peisajul unic al Carpaților din nordul României, natura are povești scrise pe formațiuni de lavă din vulcani preistorici. Un bun motiv să te aventurezi în drumeție pe munții care înconjoară depresiunea, făcând loc unor experiențe memorabile.

Țara Dornelor
Țara Dornelor

Munții Călimani, Suhard, Giumalău și Bistriței sunt o descoperire interesantă în orice sezon. Iarna, stratul de zăpadă se menține până la 120 de zile pe an, ideal pentru prelungirea sezonului de schi. Cel mai bun moment pentru a încerca schiul de tură este din ianuarie până în martie, când zăpada imaculată îți răsplătește curajul și pofta de aventură. Creasta Munților Suhard oferă un traseu cu un grad mai scăzut de dificultate și priveliști încântătoare pe toată durata drumeției. Ce spui, ești gata de ascensiune?

Atracții

  • Savurează bucate locale la Eco-brunch!
  • Descoperă Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani!
  • Pășește pe poteca Lumea tinovului de sub lupă!

Fă un tur al caselor pictate de la Ciocănești

Țara Dornelor

Cu peste 600 de case decorate la exterior cu motive tradiționale și cu o practică de peste 100 de ani în încondeierea ouălor, comuna Ciocănești este unică în România. Aici să fii „dus cu pluta” e grozav! În Săptămâna Plutăritului de la Ciocănești te poți aventura cu pluta, din lemn, pe râul Bistrița, așa cum o făceau odinioară gospodarii locului.

Țara Dornelor

Răcorește-te cu cele mai faimoase ape minerale din România

Țara Dornelor se mândrește cu unele dintre cele mai faimoase branduri de apă minerală din țară, fiind apreciate pentru proprietățile terapeutice și profilactice. Mai nou, acestea devin motiv de explorare pe Tărâmul Izvoarelor din comuna Panaci, unde o rețea de 17 izvoare cu apă vie devin o experiență de călătorie în sine.

Țara Dornelor
Țara Dornelor

foto © www.taradornelor.ro

Descoperă și alte destinații

Caută