Meniu Zile și Nopți

Icon
| 7 destinații pentru ecoturism

Eco Maramureș

Inima Verde a Maramureșului Istoric

www.ecomaramures.com

Destinația de ecoturism Eco Maramureș este o insulă de viață autentică, în care natura și oamenii locului și-au dat mâna pentru a crea un peisaj cultural unic. Mărturie stau satele care păstrează încă arhitectura maramureșeană, cu case, porți și biserici din lemn, unde viața se desfășoară lent și parcă fără griji. Aici e Creasta Cocoșului, din Munții Gutâi, o imensă stâncă din rocă magmatică, veche de nouă milioane de ani. Aici sunt și tăuri și păduri, habitate pentru păsări și mamifere, pajiști cu floră unică și ierburi vindecătoare.

Eco Maramureș
Eco Maramureș

Pentru a descoperi o parte din ceea ce are de oferit acest ținut, te invităm în satul Breb! Poți urma traseul de drumeție ușoară care pornește din dreptul Bisericii din Breb, pentru o experiență în natură care îți va dezvălui împrejurimile satului, cu fânețe, livezi și clăi de fân răspândite cât vezi cu ochii. La întoarcere, odată ajuns în sat, poți admira arhitectura locală specifică. Vei observa viața satului și te vei simți parte vibrantă a comunității locale.

Atracții

  • Mergi în drumeție la Creasta Cocoșului!
  • Plimbă-te agale prin Pădurea Crăiască!
  • Vizitează Biserica de lemn din Budești!

Descoperă poveștile locului!

Eco Maramureș

Povestea lemnului, a lânii sau a fânului sunt câteva dintre programele turistice ghidate, pregătite special pentru cei care doresc să exploreze lumea de basm din destinația de ecoturism Eco Maramureș. Sunt povești despre viața satelor, despre legăturile strânse dintre localnici și natură și despre cum aceasta a influențat de-a lungul secolelor viața oamenilor de pe aceste meleaguri și a oferit resursele necesare traiului zilnic.

Cicloturism în Eco Maramureș

Eco Maramureș

164 de kilometri de trasee marcate pentru biciclete te vor introduce în lumea celor șapte arii protejate din destinație. În timpul acestei călătorii vei descoperi, în ritmul tău, viața unică a satelor și a oamenilor care o înfrumusețează cu munca câmpului. Traseele se suprapun peste drumuri forestiere și de căruțe, poteci pastorale, ulițele satelor, scurte fragmente de drumuri județene și comunale, vechi terasamente ale căilor ferate.

foto © www.ecomaramures.com

Descoperă și alte destinații

Caută