Meniu Zile și Nopți

Icon
| 7 destinații pentru ecoturism

Colinele Transilvaniei​

Ultimul peisaj medieval al Europei​

Îndrăgită de prinți contemporani și vizitată de oaspeți din întreaga lume, destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei îți strecoară în suflet farmecul aparte al ultimului peisaj cu adevărat medieval din Europa.

Colinele Transilvaniei
Colinele Transilvaniei

Pe lângă frumoasele sate cu biserici fortificate, aici, în inima României, găsești pajiști explodând de culoare, cu o varietate de flori și de fluturi, cum rar ți-e dat să vezi. Prin pădurile răcoroase, cu arbori remarcabili, poți observa urme proaspete de cerb sau urs și poți desluși graiul păsărilor, care nu contenesc trilul fermecător.

În ritm cu natura, oamenii își îngrijesc pământul și-i transformă roadele în motive de sărbătoare la care te fac părtaș, cu imensă bucurie. De-a lungul văilor zglobii, ai tot timpul din lume să admiri peisajul, în timp ce faci loc unui curcubeu de senzații locale, presărate cu fructe de pădure, gospodării trainice și oameni primitori.

Colinele Transilvaniei sunt o invitație deschisă la a prețui natura, cultura locală și, mai ales, oamenii!

Atracții

  • Plimbă-te agale pe pășuni cu arbori seculari!
  • Hai în Biertan, la una din bisericile fortificate UNESCO!
  • Admiră movilele cu forme ciudate!

Călătorește în timp cu mocănița

Colinele Transilvaniei

Calea ferată îngustă, ce lega odinioară Sighișoara de Sibiu, te poartă șerpuind printre sate pitorești. Ești înconjurat de natură la tot pasul, cu faună sălbatică și floră deosebită, într-un peisaj rural idilic, dominat în depărtare de crestele înzăpezite ale Carpaților. O plimbare cu mocănița e o aventură pentru toată familia, plină de poveștile ce i-au însoțit drumul de peste un secol.

La pas și pe bicicletă

Colinele Transilvaniei

Pășește dincolo de asfalt, pe drumuri știute de secole doar de oamenii locului! Ei îți vor deschide poarta casei și a sufletului, te vor invita în lumea lor, care curge după alte reguli, în armonie cu natura. Trăiește povestea ultimului peisaj cu adevărat medieval din Europa aici, în Colinele Transilvaniei! Peste 500 de km de trasee marcate te ajută să ne descoperi, pe jos, pe bicicletă sau pe cal.

foto © www.colinele-transilvaniei.ro (Mihai Moiceanu, Bob Gibonns)

Descoperă și alte destinații

Caută