Meniu Zile și Nopți

Icon
| 7 destinații pentru ecoturism

Băile Tușnad și împrejurimile

Locul unde și castorul s-a întors

www.bailetusnad.eco

Situată în estul Transilvaniei, destinația reprezintă alegerea perfectă pentru o cură de întinerire la trup și suflet, fiind scăldată de miraculoase izvoare de ape minerale cu puteri tămăduitoare, ce dau echilibru și împăcare celor care le încearcă. Completate de mofete, aer bogat ionizat și climat subalpin, te vor transforma în voinicul din poveste ce își reface forțele și vitalitatea peste noapte.

Băile Tușnad și împrejurimile
Băile Tușnad și împrejurimile

Cu puteri proaspete, vei putea colinda destinația la pas sau pe bicicletă numeroase trasee, până la singurul lac vulcanic din sud-estul Europei, lacul Sfânta Ana. Lasă loc și unei plimbări în Tinovul Mohoș, o rezervație naturală aparte, cu plante relicte din epoca glaciară.

Dacă ai noroc, se poate întâmpla să zărești ursul prin destinație. Totuși, cea mai sigură întâlnire cu acesta o poți avea la observatoarele special amenajate de Máté Bence. Unul dintre cei mai faimoși fotografi de natură din lume. Accesul la acestea se face doar cu rezervare, în prezența unui ghid. Și dacă tot ești pasionat de natură, poți observa în prezența unui specialist și castorul care a revenit pe râul Olt după sute de ani de la dispariție.

Atracții

  • Revigorează-te la baia populară Nyír!
  • Intră în lumea magică a Tinovului Mohoș!
  • Bucură-te de panorama de pe Piatra Șoimilor!

Plimbare cu căruța/sania trasă de cai

Tururi culturale

foto © www.bailetusnad.eco (Ana Moiceanu)

Descoperă și alte destinații

Caută