Imaginează-ți o lume unde Alecto, o inteligență artificială omniprezentă, îți ghidează viața. De la alegerea partenerului perfect, la creșterea copiilor cu cele mai bune gene, Alecto are un plan pentru tot.
Nora nu este doar o poveste despre o relație de dragoste abuzivă, ci este o demonstrație axiomatică a faptului că omul are nevoie de minciună pentru a trăi.
Spectacolul lui Radu Afrim e un amplu poem al momentelor ratate, al existențelor secționate, al disparițiilor de tot felul, al hăurilor care se cască tot mai neliniștitor….
În anul 2000, în Leixlip, comitatul Kildare, o mătușă și trei surori s-au închis în casă și au intrat într-un pact de sinucidere care a durat 40 de zile.
zeițe de categoria B chestionează un subiect de interes contemporan: granița dintre public și privat, dintre magia scenei și realitatea vieții personale.
La 26 noiembrie 1938, în urma unui atentat antisemit comis de Garda de Fier, două grenade de mână au explodat în sala de spectacole în timpul unei reprezentații a cântăreței evreico-bucovinene Sidy Thal și a ansamblului său la Teatrul din Timișoara.
Lexiconul amar va fi privit din unghiuri diferite, pornind de la experiențe și tipuri diferite de spectatori. Pentru mulți tineri poate fi SPECTACOLUL, pentru cei cunoscători este ca o întâlnire cu un prieten vechi, aparent neschimbat, dar plin de taine.
THALIA – Sala Mare str. Cetății nr. 3-5, Sibiu 18:00 Gala de deschidere AFF 2024 84 min 18:30 *proiectie în deschiderea AFF 2024 + Q&A Lina Vdovîi si Radu Ciorniciuc (regizori) (15) min TATA Radu Ciorniciuc, Lina Vdovîi • Germania, Olanda, Romania • 2024 • 84 min Cum e să te implici ca jurnalistă de […]
Un tânăr intră în casa unor burghezi bogați. El este însăși frumusețea. Și venirea lui este mai mult o vizită care se împlinește prin posesia fizică. Servitoarea, Emilia, apoi fiul familiei, Pietro, mama, Lucia, fiica, Odetta, și tatăl, Paolo, toți vor cunoaște oaspetele, în sensul biblic.
„Cine l-a ucis pe tata?” spune povestea relației tumultoase dintre un tată și fiul său, marcată de teme precum apartenența, compasiunea, asumarea identității sau masculinitatea toxică.
MINA – un spațiu al cercetării și creației multidisciplinare [IN BETWEEN] Conceptul și regia: Bobi Pricop Costumele: Iolanda Mutu – Atelier Foarte Frumos Coregrafia: Filip Stoica Asistent coregrafie: Simona Dabija Muzica originală: Alexei Țurcan Conținut video: MINA STUDIOS Generative and interactive design: AV NOIR Producător: MINA – Museum Of Immersive New Art Durata: 45min 7+
Rabbit Hole explorează efectele unui accident absurd asupra unei familii. Este o poveste emoționantă despre pierdere, acceptare și puterea de a merge mai departe.
Nocturnele, spectacole inițiate de Miriam Răducanu la propunerea tot atât de curajoasă a Margaretei Niculescu, emblematica directoare a teatrului de marionete Țăndărică, din București, au reprezentat atât pentru noi, artiștii, cât și pentru spectatori niște momente și prilejuri de evadare.
Astra Film Cinema Piața Mică, nr. 11, Sibiu 11:00 Fragmente pe gheață Maria Stoianova • Norvegia, Ucraina • 2024 • 95 min • Premieră națională Pornind de la arhive video de familie, Fragments on Ice este o cronică autobiografică despre mistificarea „Occidentului” și despre speranțele și deziluziile tranziției din Europa de Est, înainte și după […]
În textul Juliei Holewinska, „Ultimele zile ale Elenei și lui Nicolae Ceaușescu”, creatorii analizează apusul dictaturii liderilor români. Piesa surprinde declinul conducătorilor, urmărind etapele în care aceștia trec de la statutul de zei la cel de prizonieri, sfârșind prin a muri.
Spectacolul lui Purcărete e greu de rezumat, pentru că e plin de detalii semnificative, de replici, intonații, gesturi, interacțiuni, «șopârle», care-l fac foarte poznaș, foarte contemporan, foarte parodic, foarte prietenos și accesibil spectatorului.
Spectacolul este o punere în discuție a condițiilor în care violența ia naștere. Wozyeck este un tată nelegitim, un subordonat umilit, subiectul unui experiment medical, o victimă, un făptaș, o persoană bună și ucigașul Mariei.
„Ambianța sonoră, imaginea vizuală, teatrul de umbre, măiestria mânuirii marionetelor se împletesc pentru a ne transpune într-o frumoasă călătorie printre stele.” (Beatrice Iordan)
Astra Film Cinema Piața Mică, nr. 11, Sibiu 11:00 Q&A Mateusz Pietrak (regizor), Pawel Kozak (cameraman) (15) min Basia: Trei povești scurte & Doamne, fă din leu dolar! & Bella și fiica ei 78 min COMPETIŢIA STUDENŢEASCĂ BILETE 13:00 Georgia zâmbitoare Luka Beradze • Georgia, Germania • 2023 • 62 min • Premieră națională Au […]
Mobilă și durere este o comedie realizată de dramaturgul român Teodor Mazilu, autor de piese de teatru și scheciuri pentru televiziune, în regia lui Cristian Ban.
De-a lungul celor șase luni petrecute la Bienala de la Veneția, 10 performeri închiși în expoziție retrăiesc amintiri reale sau ficționale din istoria muzicii ușoare românești, petrecute (sau nu) la Mamaia, legate de vedete iconice, dar mai ales de destinele artistice mici, neîmplinite.
„Maria Stuart” de Friedrich Schiller prezintă conflictul tragic dintre două regine rivale, Maria Stuart și Elisabeta I, axat pe lupta pentru putere și destin.
Vă invităm la un nou spectacol marca Bobi Pricop, o metaforă despre „neînțelegerea” dintre membrii unei familii în care se reflectă, de fapt, conflictele, dar și mijloacele de salvare, ale unei lumi aflate în stare de urgență.
Astra Film Cinema Piața Mică, nr. 11, Sibiu 11:00 Fotografii însângerate Copel Moscu • Romania • 2024 • 83 min • Premieră mondială Cum au implementat autoritățile române ampla acțiune de ucidere a mii de evrei la Iași? Documentarul „Fotografii însângerate” evocă evenimentele cutremurătoare din timpul pogromului evreilor din 1941, prin fotografii și mărturii ale […]
Anatomia unei sinucideri este povestea a trei femei, Carol, Anna și Bonnie, relatată în trei planuri de acțiune simultană, care, împreună, alcătuiesc o tapiserie a durerii.
Harta lui Elian, în regia Nicoletei Lefter, este un spectacol vibrant și plin de emoție care îmbină tehnologia cu umanitatea, evidențiind importanța empatiei comunității în depășirea obstacolelor personale.
O comedie frumos schiţată, cu aspecte dramatice, cu stări conflictuale emoţionante, excelent construite, care ne dezvăluie treptat caligrafia regizorală semnată de Alexandru Mâzgăreanu.
Revizorul este o satiră socială care explorează corupția și ipocrizia din societatea rusă a vremii. Acțiunea are loc într-un mic oraș provincial din Rusia, unde un funcționar de la guvernul central este așteptat să sosească în oraș în calitate de revizor, pentru a investiga corupția și incompetența oficialilor locali.
Lumânările dreptății este o dramă despre credința în caracterul uman care aduce un omagiu emoționant și plin de speranță încercărilor prin care au trecut secuii sabatarieni din Bezidu Nou.
Astra Film Cinema Piața Mică, nr. 11, Sibiu 11:30 Cântecele pământului care arde Olha Zhurba • Danemarca, Franța, Suedia, Ucraina • 2024 • 95 min • Premieră națională Un jurnal al consecințelor războiului, alcătuit dintr-un șir de tablouri tulburătoare din viața cotidiană a ucrainenilor care încearcă să se adapteze la noua realitate. COMPETIŢIA CENTRAL ŞI […]
Tema din spectacolul Bujor este una delicată și anume: Cum putem vorbi despre educația sexuală în școli? Cred că aici avem cu toții experiențe, mai ales la nivelul primelor lecții pe care le-am primit în acest sens în școală…, adică nicio lecție.
Confuzia identitară, ce poate fi mai actual și, totodată, mai shakespearian? Aproape toate personajele din A douăsprezecea noapte își asumă o altă identitate, ceea ce dă naștere la confuzie, neînțelegeri și chiar iubire. Fiecare înșală și este înșelat la rândul său.
Victimele datoriei provoacă o incursiune cu vagi accente de intrigă polițistă prin planurile conștiinței unui om obișnuit, în căutarea rădăcinii răului.
În scene cu muzică și dans, cu personaje care provin mai ales din mediul corporatist, spectacolul explorează relația omului cu timpul în situații de criză.