Meniu Zile și Nopți

Casa Dobro

Comentarii Casa Dobro Share Casa Dobro
Casa 1

Casa Dobro

Prăjitorie & cafenea 

În trecutul nu foarte îndepărtat, cafeaua era un simplu catalizator al energiei oamenilor. Nu prea conta ce gust are și cum arată, cât timp te ajuta să funcționezi în zilele lungi și îți alimenta corpul cu substanțe energizante.

Din fericire, gusturile s-au mai schimbat și preferințele s-au mai rafinat, iar mulți oameni au ajuns să realizeze cât e de savuroasă e cafeaua de specialitate, produsă în loturi mici și îngrijită cu atenție de toate mâinile prin care trece de când e culeasă din arbore și până e transformată în băutura fină și aromată din ceașcă.

Noi suntem Cătă și Ami Dobrovolschi. Pe scurt, Dobro. În urmă cu mulți ani, am descoperit și noi cafeaua de specialitate și ne-am îndrăgostit de ea aproape la fel de tare cum ne-am îndrăgostit unul de altul.

Casa Dobro

Am lăsat pe rafturile supermarketurilor cafeaua de duzină și, treptat, am început să căutăm moduri noi de preparare, să testăm sortimente noi de cafea, să adăugăm la colecția de jucării noi aparate și accesorii. Ne-am dat seama că pasiunea pentru cafea ne ocupă o foarte mare parte din timp și ne bucură enorm mintea și papilele gustative, așa că am decis s-o transformăm în jobul nostru de zi cu zi.

Așa a apărut Casa Dobro, micuța noastră cafenea din orașul natal, Baia Mare, care și-a deschis porțile în 2015. De-atunci și până azi, fiecare zi a ajuns să fie încărcată de arome de cafea proaspăt prăjită, zgomot de râșniță, zâmbete de oameni faini și despărțiri cu „Ne vedem și mâine!”.

casa 4

Cândva, pe la începuturi, am descoperit că modul în care prăjești cafeaua îi influențează mult gustul, așa că ne-am apucat să prăjim și noi, așa încât să obținem ce-i mai bun din toate boabele. Am tot făcut update la dispozitive până am ajuns să achiziționăm o jucărie care arată mai degrabă a locomotivă decât a roaster, dar care ne ajută să prăjim cafeaua absolut perfect. Dacă ar exista basme despre cafea, prăjitorul acesta ar fi unul din personajele principale.

Pe lângă clienții care vin să își savureze cafeaua la Casa Dobro, am început să împachetăm frumos boabele proaspăt prăjite, în pungi mai mici și mai mari, pentru cei care doresc să își prepare cafeaua singuri, acasă sau la birou. Totodată, am început să trimitem pungi de cafea la restaurante și cafenele din toată țara. La acelea care au refuzat ideea de compromis la calitate și au ales să le servească clienților lor cele mai bune băuturi pe bază de cafea.

Detalii loc

Telefon

0759 166 513

Orar

L-V: 07:30-17.30 S-D: 08:00-15:00

Adresa

Str. Andrei Mureşanu nr. 25, Baia Mare

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email