Meniu Zile și Nopți

Banca de Cultură Apollonia Brașov

Comentarii Banca de Cultură Apollonia Brașov Share Banca de Cultură Apollonia Brașov
Concert Power Vibes

Banca de Cultură Apollonia Brașov

Cel mai nou și amplu hub cultural al orașului își va deschide porțile în data de 16 decembrie 2022 și își propune să devină spațiul în care artiștii locali, naționali și internaționali să își găsească un loc de exprimare dar și de întâlnire.

Banca Săsească și Apollonia Hirscher

Fosta Bancă Săsească este una din clădirile istorice reprezentative și un simbol al Brașovului. Construită între anii 1906-1908, era cunoscută ca „Banca Țării Bârsei” și este una dintre puţinele construcţii „Jugendstil” din oraş, ridicată după planurile arhitectului Albert Schuller, cel care a proiectat şi Hotelul „Coroana”, altă clădire emblematică a municipiului.

Pe locul acestui edificiu s-a aflat locuința celebrei negustoare din secolul XVI Apollonia Hirscher, cunoscută pentru faptul că afacerile ei se întindeau până în cele mai îndepărtate colțuri ale Austriei și Turciei, dar și pentru donațiile făcute orașului, iar „Casa Negustorilor” a fost realizată exclusiv din fondurile ei.

În amintirea Apolloniei, pe clădirea noii Bănci Săsești au fost puse deja renumitele coarne de cerb, devenite ulterior un simbol al clădirii. De asemenea, pe fațadă a fost pictată și o frescă-medalion în care apare Apollonia Hirscher. Pictura originală a fost făcută de Friedrich Mieß, acoperită apoi în jurul anului 1950 și restaurată în întregime în 1972 de către Gisela Richter.

Spațiul, părăsit în ultimii 20 de ani, a fost renovat, iar Primăria Municipiului Brașov, prin intermediul Filarmonicii Brașov, își propune să introducă această clădire în circuitul cultural național și internațional.

Banca de Cultură Apollonia Brașov 1

Detalii despre proiectul Banca de Cultură Apollonia Brașov

Cel mai nou și amplu hub cultural al orașului își va deschide porțile în data de 16 decembrie 2022 și își propune să devină spațiul în care artiștii locali, naționali și internaționali să își găsească un loc de exprimare dar și de întâlnire. Ne îndeplinim astfel promisiunea de a susține arta contemporană și cultura urbană, dar și misiunea de a susține artiștii brașoveni.

Validarea noului spațiu necesită parteneriate culturale de calitate, cu entități relevante, cu experiență și de încredere. Tot acest demers își propune atât să pună în valoare eforturile ultimilor ani de reabilitare, cât și păstrarea patrimoniului cultural al elementelor atât de importante pentru istoria Brașovului.

În noul hub cultural vor avea loc evenimente muzicale, lansări de carte, expoziții, concerte, spectacole de teatru pentru adulți și copii, cât și ateliere de artă și creative.

Banca de Cultură Apollonia Brașov 1

Sursa: Banca de Cultură Apollonia Brașov

Evenimente la Banca de Cultură Apollonia Brașov

Expoziții

Ipostaze @ Centrul Cultural Apollonia

Duminică 14/04
12:00
Concerte

Jazz Tango @ Centrul Cultural Apollonia

Duminică 21/04
18:00

Detalii loc

Telefon

-

Orar

Ma – Jo: 12:00 – 21:00 Vi – Du: 10:00 – 22:00 Lu: - închis

Adresa

Str. Michael Weiss nr. 22, Brașov, România

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută