Meniu Zile și Nopți

Academia Română

Comentarii Academia Română Share Academia Română

Creată în 1866, Academia Română s-a născut cu un scop precis: cele mai înalte valori intelectuale ale românilor din toate provinciile românești erau chemate ca, în cadrul unei societăți savante, să consolideze identitatea națională, pe fondul obiectivului major al națiunii române – formarea statului unitar român. Iar identitatea națională se rezema ferm pe limba și literatura română, pe istoria românilor, pe etnografie, pe cultură în general.“ – acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, 2022

 

Principala misiune, încă din momentul înființării, viza, în acord cu vocația sa națională, normarea limbii române și studiul istoriei poporului român, având ca obiective elaborarea gramaticii limbii române, stabilirea ortografiei, realizarea dicționarului român și elaborarea tratatului de istorie a românilor, precum și publicarea unor valoroase colecții de documentele referitoare la istoria națională. Această misiune este specificată în decretul de fondare a Societăţii Literare Române din 1/13 aprilie 1866 și va rămâne o îndatorire constantă a Academiei Române.

În prezent, Academia Română îndeplineşte trei roluri majore: for de consacrare, pilon important al cercetării din România și participant activ în viața societății.

Detalii loc

Telefon

0312254073

Orar

-

Adresa

Calea Victoriei 125, Sector 1, Cod 010071, Bucureşti

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută