Meniu Zile și Nopți

Anul 2023 în Benzi Desenate

Anul 2023 în Benzi Desenate

2023 poate fi considerat un an bogat în apariții editoriale dedicate benzilor desenate românești. O scurtă trecere în revistă pentru Anul 2023 în Benzi Desenate în România.

B.D. | OLIMPIADA DE BENZI DESENATE, Ediția a V-a, 2024

benzi desenate

Tema ediției cu numărul 5 a Olimpiadei de Benzi Desenate – România 100 la Jocurile Olimpice, reprezintă nu doar o provocare creativă, ci și o oportunitate de a parcurge istoria, prezentul și viitorul Jocurilor Olimpice unite prin cultura celei de-a noua arte, banda desenată.

Lansarea revistei POC! #3 de bandă desenată documentară – influența apei ca resursă, teritoriu și patrimoniu asupra vieții cotidiene

Lansarea revistei POC! #3 de bandă desenată documentară - influența apei ca resursă, teritoriu și patrimoniu asupra vieții cotidiene

„Universul Apelor – prezență și (in)suficiență” se intitulează tema centrală a noii ediții POC!, care și-a propus crearea unui context de dialog, cercetare și creație artistică în jurul valorilor apei, alături de o echipă interdisciplinară formată din cercetători, antropologi, activiști, artiști și ilustratori locali, precum și din alte țări.

Biografia lui IULIU MANIU, subiect de roman grafic interactiv

Biografia lui IULIU MANIU, subiect de roman grafic interactiv

Romanul grafic interactiv ”Momente din Istorie. Vol. III. Iuliu Maniu”, care propune un tur virtual al Casei Memoriale ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin prin intermediul benzilor desenate istorice, precum și o cronologie desenată în cadre succesive a celor mai importante momente din viața lui Iuliu Maniu.

Roman grafic interactiv despre Iuliu Maniu

iuliu Maniu Benzi Desenate

Anul acesta marchează 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu, iar un roman grafic interactiv propune explorarea vieții sale prin benzi desenate și tur virtual al Casei Memoriale Iuliu Maniu. Un mod captivant de a învăța și de a conecta tinerii cu istoria României.

FESTIVAL | (B)ună (D)ispoziție la Brașov

festival-de-benzi-desenate istorice brasov

Bucură-te de vara cu benzi desenate la Festivalul Internațional de BD Istorice Brașov! Descoperă expoziții, dezbateri și invitați speciali între 11-13 august în Piața Sfatului și Casa Sfatului. Istorie contrafactuală, aniversări artistice și multe surprize te așteaptă!

Zile și Nopți

Caută