Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Ziua Națională a României @ Craiova

Ziua Națională

Ziua Națională a României @ Craiova

Ziua Națională a României, sărbătorită la Craiova cu un regal folcloric și cu o paradă militară cu peste 500 de participanți.

Craiovenii sunt așteptați vineri, 1 decembrie, să celebreze Ziua Națională a României, pe strada Alexandru Ioan Cuza, în fața Primăriei Craiova, la English Park.

Evenimentele vor debuta la ora 11.00, când se va prezenta onorul militar. Pentru prima oară, intonarea imnului național al României se va face, la Craiova, de către artiștii lirici ai Operei Române Craiova – soprana Corina Vlada și baritonul Cristian Fofucă, în acordurile muzicii militare a Garnizoanei Craiova.

Momentul intonării imnului național va fi urmat de serviciul religios pentru cinstirea eroilor și depunerea de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, iar sărbătoarea va continua cu parada militară. Pe strada A.I. Cuza vor defila peste 500 de participanți și aproape 50 de mijloace tehnice din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, de la SRI, Poliția Locală, voluntari de la Crucea Roșie și Centrul Național de Educare Canină, dar și detașamente și tehnică militară ale Contingentelor poloneze și portugheze, dislocate în Garnizoana Craiova.

Parada de Ziua Națională de la ora 11.00 se va încheia cu un spectacol pregătit de Ansamblul Folcloric Maria Tănase, la care își vor da concursul artiștii Cristian Bănăţeanu, Marius Măgureanu, Liviu Dică și formația de dansuri a Ansamblului Folcloric Maria Tănase, care vor invita craiovenii la o horă autentic românească.

Sărbătorirea Zilei Naționale a României va continua și în seara zilei de 1 decembrie, în Piața Frații Buzești, cu începere de la ora 18.00, când se va desfășura un regal folcloric prezentat de marii artiști ai regiunii Oltenia.

Craiovenii care vor dori să-și potolească foamea și setea între horele de dimineață și seară o vor putea face la căsuțele din Târgul de Crăciun Craiova, situate în Piața Mihai Viteazul, zona Doljana, Centrul Vechi sau de la truckurile din Piața William Shakespeare.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută