Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Zilele unui colos @ Muzeul de Artă Craiova

Zilele unui colos

Zilele unui colos @ Muzeul de Artă Craiova

Muzeul de Artă Craiova vă invită sa vizitați expoziția personală ZILELE UNUI COLOS, semnată de ALEXANDRU RĂDVAN, curatori: Cătălin Davidescu şi Diana Dochia.

Proiectul expoziţional este susţinut de Anaid Art Gallery Bucureşti/Berlin în parteneriat cu Muzeul de Artă Craiova.

Alexandru Rădvan, un nume de referinţă al artei contemporane româneşti, atât în ţară, cât şi în afara graniţelor ţării, a gândit o amplă expoziţie personală pentru spaţiul Muzeului de Artă din Craiova.

rad
Alexandru Rădvan

Cunoscut pentru picturile sale de mari dimensiuni, expoziţia „Zilele unui Colos” va cuprinde în premieră lucrarea intitulată Ultima zi pe Pământ reprezentând cea mai amplă pictură de şevalet din creaţia artistului expusă până acum, 3 m înălţime şi 5,70 m lăţime.

Expoziţia cuprinde peste 20 (douăzeci) de lucrări de pictură de mari dimensiuni, realizate în perioada 2021 – 2023 şi o serie de sculpturi realizate în perioada 2022 – 2023, ce vor fi prezentate pentru prima dată publicului.

Expoziţia „Zilele unui Colos” a fost gândită ca un dialog între lucrările artistului şi spaţiul expoziţional pe care acestea îl populează. Personajele plăsmuite de Alexandru Rădvan sunt desprinse adesea din mitologia greacă şi romană pentru a fi reintegrate în parcursul istoriei artei contemporane.

Ulise, Hercule, Pigmalion, seria Cerberilor sunt reinterpretări ale vechilor mituri şi mitologii, prin care artistul aduce un comentariu fin timpurilor contemporane. Coloşii, din această nouă serie de lucrări, continuă preocupările conceptuale ale creaţiei lui Rădvan din ultimii zece ani.

Venită din negura timpului, figura Colosului ia în stăpânire pânza, desenată supradimensionat în cărbune transmiţând o senzație de linişte şi calm.

Alexandru Rădvan (n. 1977, Bucureşti) este absolvent al Universităţii de Arte Bucureşti, Facultatea de pictură, clasa prof. Florin Mitroi şi lector la departamentul de pictură al Universitătii. Cu un doctorat în „Ştiinţa imaginii” conferit de Universitatea Bucureşti, Alexandru Rădvan începe să expună în mod constant, încă de la sfârşitul anilor 1998, fiind unul dintre reprezentanţii marcanţi ai artei contemporane româneşti din anii 2000.

Cu numeroase expoziţii personale şi de grup, Alexandru Rădvan a expus în centre de artă contemporană importante, muzee şi galerii din Berlin, New York, Roma, Paris.

Lucrările sale se regăsesc în importante colecţii publice şi private din România, Germania, Belgia, Austria, Israel, Franţa, Italia, Grecia şi S.U.A. Lucrează şi trăieşte în Bucureşti. Din 2005 este reprezentat de Anaid Art Gallery Bucureşti/Berlin.

Expoziţia va putea fi vizitată de publicul larg în perioada 18 iunie – 31 august 2023, de miercuri până duminica între 10:00 – 17:00, în prima zi de miercuri a fiecărei luni intrarea fiind gratuită.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută