Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Zilele Teatrului Matei Vișniec 2024

zilele teatrului matei visniec

Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec este o amplă sărbătoare a artelor spectacolului prin care Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava promovează și susține creativitatea artistică din România și nu numai.

Festivalul este, în același timp, un dar pentru comunitate prin extraordinarele ocazii de a avea întâlniri şi dialoguri cu profesioniștii din domeniul artelor spectacolului: autori dramatici, actori, regizori, scenografi, coregrafi, compozitori, critici, light și video designeri…

Teatrul este un instrument complex şi colectiv de scrutare a tot ceea ce înseamnă om şi umanitate, și reprezintă oglinda interogativă a realității. Prin intermediul Zilelor Teatrului Matei Vișniec trăim împreună fascinația scenei, emoția și pasiunea actului artistic.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava oferă astfel publicului un larg evantai de limbaje teatrale, de la spectacole de stradă până la reprezentaţii clasice, trecând prin lumea marionetei și a celor mai diverse forme de expresie teatrală.

Nu vor lipsi dezbaterile legate de rolul culturii pentru consolidarea democraţiei şi nici intervenţiile cu dimensiune educativă. Cu precădere în aceste vremuri, este important să discutăm despre pace, despre raţiune, despre cum continentul european poate găsi drumul spre depăşirea adversităţilor, a urii şi a vărsării de sânge.

Festivalul Internațional Zilele Teatrului Matei Vișniec are loc de obicei în luna mai, iar anul acesta se va desfășura între 11 și 19 mai, tema ediției fiind „diplomație culturală”.

Invitat permanent al celui mai mare festival de teatru din județul Suceava este însuși dramaturgul Matei Vișniec, originar din Bucovina, care trăiește la Paris.


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută