Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Zilele Hungarikum 2024 – ediția 15

Se apropie cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum, festivalul care aduce an de an în atenția a mii de vizitatori cele mai valoroase tradiții și valori gastronomice și culturale maghiare.

Din 4 și până în 7 iulie, festivalul va reuni în Muzeul în aer liber ASTRA invitați din România, Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Ceremonia oficială de deschidere a festivalului va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 19:00, în Biserica romano-catolică Sf. Treime din Sibiu. Corul Mixt al orașului Veszprém din Ungaria va asigura programul și concertul festiv.

Târgul meșteșugarilor și al producătorilor va putea fi vizitat începând de vineri, 5 iulie, de la ora 12:00, în Muzeul în aer liber ASTRA. Vizitatorii vor avea ocazia să participe la ateliere de meșteșuguri, să deguste delicatese tradiționale maghiare – pălincă, bere, vinuri artizanale, colac secuiesc și langoș, sau să achiziționeze obiecte artizanale, haine și accesorii.

Zilele Hungarikum 2024 - ediția 15
Zilele Hungarikum 2024
Zilele Hungarikum 2024 - ediția 15
Zilele Hungarikum 2024

Pe parcursul celor trei zile de târg vor avea loc concerte, spectacole cu dansuri și muzică populară maghiară, activități recreative pentru copii. Pe lângă iurtele specifice maghiare, aceștia se vor putea bucura de jocuri medievale, tras cu arcul și diverse alte activități tradiționale.

Zilele Hungarikum 2024 - ediția 15
Zilele Hungarikum 2024
Zilele Hungarikum 2024 - ediția 15
Zilele Hungarikum 2024
Zilele Hungarikum 2024 - ediția 15
Zilele Hungarikum 2024

Cel mai așteptat moment al Zilelor Hungarikum, concursul de gătit la ceaune, va avea loc sâmbătă, 6 iulie. Echipe de amatori se vor întrece pregătind diferite tipuri de gulaș și alte mâncăruri la ceaun, iar degustătorii vor avea parte de o adevărată experiență culinară.

Degustările continuă și în ultima zi de festival duminică, 7 iulie, când meșterii bucătari din juriu și alți invitați vor prezenta în farfurii lumea gastronomiei maghiare prin preparatele lor.

Zilele Hungarikum este un festival organizat de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA, finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Fundația ”Bethlen Gábor” din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută