Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lansare de carte

Zeruya Shalev la București. Lansarea romanului „Destin“ și sesiune de autografe @ Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Zeruya Shalev la București. Lansarea romanului „Destin“ și sesiune de autografe

Zeruya Shalev la București. Lansarea romanului „Destin“ și sesiune de autografe @ Librăria Humanitas de la Cişmigiu

 

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 21 iunie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Zeruya Shalev, prilejuită de lansarea romanului Destin recent apărut în colecția „Raftul Denisei” în traducerea Ioanei Petridean, bestseller #Bookfest2023.

Vor participa, alături de scriitoare, Tania Radu, critic literar, Cătălin Striblea, jurnalist și Crisitan Pătrășconiu, scriitor și jurnalist. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director Editura Humanitas Fiction.

 

Destinul personajelor și cel al țării în care trăiesc se întrepătrund măiestrit și deseori dur în noul roman al scriitoarei Zeruya Shalev, una dintre cele mai puternice voci ale literaturii israeliene actuale.

Atara, căsătorită cu Alex – aflați amândoi la al doilea mariaj –, simte cu îngrijorare cum iubirea dintre ei se schimbă, cum soțul ei se îndepărtează tot mai mult. Se teme și pentru fiul lor, Eden, soldat în trupele de elită israeliene, care se întoarce acasă după ultima operațiune și pare cuprins de gândurile cele mai sumbre. Iar răspunderea pentru echilibrul fiicei sale din prima căsătorie, Abigail, ia deseori forma codependenței. Poate pentru a-și înțelege mai bine familia în care s-a născut, sau pe cealaltă, din prezent, Atara vrea să descifreze un tabu al copilăriei sale, de aceea o caută cu înfrigurare pe prima soție a tatălui ei, Rachel, luptătoare alături de acesta, înainte de fondarea statului Israel, în mișcările subterane ce i-au avut drept țintă pe britanici. Din ruinele vieților asemănătoare peste timp ale celor două femei, Atara și Rachel, Zeruya Shalev creează în Destin o mare poveste despre dragoste și deziluzie.

 

Am citit romanul Destin cu răsuflarea tăiată și l-am terminat cu un sentiment de răscumpărare. Alături de Margaret Atwood și Alice Munro, Zeruya Shalev este una dintre cele mai importante autoare care scriu despre fricile, dorințele și nevoia de libertate ale femeilor.“ — Eskhol Nevo

 

  • Accesul este liber, în baza unei rezervări prin #eventbook, în limita locurilor disponibile.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută