Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Zăpezile de altădată @ Teatrul Naţional Marin Sorescu 

Zăpezile de altădată

Zăpezile de altădată @ Teatrul Naţional Marin Sorescu

SALA AMZA PELLEA

DISTRIBUȚIA: CERASELA IOSIFESCU, ADRIAN ANDONE, COSTINELA UNGUREANU, CĂTĂLIN-MIHAI MICULEASA, RALUCA PĂUN, NICOLAE VICOL, COSMIN RĂDESCU

de: Dumitru  Solomon

Regie artistică și versiune scenică: Mircea Cornișteanu

Scenografie: Puiu Antemir

Producător: Marius Pîrlea

Regia tehnică: Sorin Gruia

Sufleor: Anca Maria Ilinca

Lumini:Marian Tudorache, Alina Mitrache

Sunet: Dan Feneșan

Video: Florin Chirea/Orlando Edward

Durata spectacol Zăpezile de altădată: 1h 20 min

Spectacolul „Zăpezile de altădată“, regia Mircea Cornișteanu, după piesa cu titlu omonim de Dumitru Solomon (1932-2003), este un succes de casă garantat: experiența regizorului (a mai montat de câteva ori acest text) și scriitura suplă, inteligentă a lui Dumitru Solomon conduc la o rețetă infailibilă.

 

El (Adrian Andone), avansează impetuos și romanțios în teritoriile iubirii carnale încercând să o amețească pe Ea (Cerasela Iosifescu), într-o patetică dezlănțuire a amorului curtenitor, cu inflexiuni băștinașe.

El vrea sărutul pasional, Ea presimte fiorul inimii zburdalnice: „oare de ce iubirea doare?” Prea tânăr ca să mai aibă nevoie de alte calități, El înșiră platitudini, truisme, fantezii cosmice („te iubesc nesfârșit, cât Universul, cât Timpul”) în vremea ce Ea, mefientă încă, vrea doar să fie iubită „îngrozitor de mult”. Rică și Zița nu sunt prea departe, doar în secolul XIX…

Până și Dolphis, statuia din piață sub care ei se cunosc, este revoltată de atâta logoree amoroasă și ușurătate a ființei – prinde viaţă pentru a coborî de pe soclu să le tragă un perdaf amorezilor amețiți de iubire și grandilocvență; viața nu e poezie, chiar dacă poate fi vis. Din acest vis se vor trezi în timp, când rutina își instalează dispozitivul ucigător. Iubirea se transformă în căsnicie.

Patul conjugal devenit teren de luptă va dezvălui publicului ceea ce știm (aproape) cu toții: Dragostea nu durează decât 3 ani (după formula lui Beigbeder, pe care Solomon o știa primul), uneori nici atâta.

Va așteptăm sa ne bucurăm împreună de spectacolul Zăpezile de altădată.

 

Cerasela Iosifescu
Cerasela Iosifescu

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută