Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Zambara Kabarett @ Teatrul Basca

Zambara Kabarett @ Teatrul Basca

Zambara Kabarett @ Teatrul Basca

Zambara Kabarett e un spectacol despre ceea ce s-a întâmplat, se întâmplă, şi va continua să se-ntâmple, pe ici pe colo, pe la margini, prin locuri, blocuri şi cartiere, sau prin diverse bule ale Zambarei.

Zambara multibulă.

Zambara multi-pass.

Care acordă acces către paradisuri artificiale.

Un soi de tărâm al Lotofagilor.

Zambara, tărâm al tuturor. Tărâm al nimănui.

Un oraş imaginar. Răsărit undeva, într-o mlaştină. Un fel de Atlantidă ieşită invers. Oraşul Mlaştină. Unde totul clocoteşte primordial. Unde totul ajunge vapor. Sau spirit. Sau, chiar spirt dacă trebuie. Şi câteodată, se-ntâmplă să se transforme în una sau în alta, sau în cu totul altceva.

E un spectacol despre un oraş în schimbare și despre oamenii din el, confruntaţi cu schimbarea. Cu S mare. Sau afectaţi, derutaţi, asaltaţi, speriaţi, infectaţi de schimbări. Mici şi multe. Sufocaţi, sau pur şi simplu scârbiţi. Şi cu S mare, şi cu S mic. Din diverse motive.

Poate pentru că totul s-a întîmplat prea smuls, prea brusc? În forţă, că altfel nu s-a putut?

Unii îi spun dureri de creştere, cuplate cu dureri fantomă. După chestii care erau şi dintr-o dată, sau pe parcurs, s-au dus cum le-a fost scris. Alţii acuză un stil total haotic. Oricum totul era un haos, însă din haos a ieşit lumină, într-un mod neaşteptat și încomod pe alocuri.

Zambara Kabarett e o declaraţie despre un oraş. Un oraş real. Unul care se caută prin oglindă, mirându-se de ceea ce se găseşte a fi.

Adică viu.

Text de Andrei Ursu

Distribuția: Larisa Belcea, Dana Borteanu, Cristina Chiperi, Ana Indricău, Andra Ioanaș, Jacqueline Kohl, Alina Mihocaș, Jasmina Mitrici.

Muzică și compoziție muzicală: Blazzaj

Regie: Ana Maria Ursu

Coregrafie: Viktoryia Medvedeva

Scenografie: Lia Pfeiffer

Costume: Elena Mazăre

Video design: Cristian Văduva

Light/sound design: Cristian Popescu

Grafică: Dan Ungureanu

Foto: Diana Bilec

Stagiunea de la Teatrul Basca face parte din Programul cultural național ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, și este finanțată prin programul ”Theatre Artistic Excellence” derulat de Centrul de Cultură și Artă Timiș cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii

 

Sursa: iabilet.ro

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută