Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia. Deschiderea Stagiunii 2023-2024

Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia

Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia ajunge și la Iași – Vineri, 13 Octombrie, de la ora 19:00 la Sala Unirii.

Începe toamna violoncelelor!

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

De-a lungul timpului, Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: la Marea Sală UNESCO Paris – aniversare 65 ani România la UNESCO, octombrie 2021; la Expo 2020 Dubai, decembrie 2021; cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, la Bruxelles; la Gala Premiilor UNITER, la Washington, Luxemburg, Istanbul, la Seara de Gală dedicată aniversării a 30 de ani de apartenență a României la Francofonie etc.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.
Detalii pe: www.violoncellissimo.ro

bilete: https://www.ateneuiasi.ro/class/violoncellissimo/

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută