Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Vernisaj: „Conservând și salvând patrimoniul celorlalți” @ Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Vernisaj „Conservând și salvând patrimoniul celorlalți”

Vernisaj: „Conservând și salvând patrimoniul celorlalți” @ Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Muzeul de Etnografie Brașov deschide miercuri, 14 iunie 2023, orele 18.00, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Piața Sfatului nr. 15, expoziția intitulată „Conservând și salvând patrimoniul celorlalți”, în cadrul proiectului „Pro patrimonio. Conservând și salvând patrimoniul celorlalți”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), în parteneriat cu instituții muzeale și ONG-uri culturale din Brașov și din țară, respectiv Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național Bran, Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, Muzeul Prima Școală Românească și Asociația ERMIS Brașov.

Proiectul desfășurat în perioada martie – iulie 2023 a avut ca principal obiectiv prezentarea unei tehnologii inovatoare din domeniul conservării curative și preventive a bunurilor de patrimoniu din colecții muzeale și din colecții private, prin organizarea de workshop-uri și ateliere interactive.

Un alt obiectiv al proiectului a fost organizarea prezentei expoziții, care prezintă obiecte aparținând instituțiilor partenere, supuse tratamentului inovativ, non-invaziv și ecologic de conservare prin anoxie, în cadrul laboratorului de conservare-restaurare al Muzeului de Etnografie Brașov.

Expoziția se adresează colecționarilor, deținători de obiecte de patrimoniu, membrelor din șezători, dar și publicului care nu deține cunoștințe de specialitate în conservarea obiectelor cu caracter etnografic, dar este interesat să afle cum se poate păstra starea unui obiect în condiții optime, pentru o perioadă cât mai lungă.

Vă așteptăm la deschiderea expoziției, ocazie cu care vă veți putea întâlni cu specialiști din domeniul conservării și reprezentanți ai instituțiilor partenere în proiect.

Vernisaj „Conservând și salvând patrimoniul celorlalți”
Vernisaj „Conservând și salvând patrimoniul celorlalți”

Sursa: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută