Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Veneţia: secolul curtezanelor

Vă invităm la un nou eveniment online cu Marius Constantinescu, prezentator şi realizator radio-TV. Marius Constantinescu a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, deţine un Master în Publicitate, obţinut la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, şi altul în Istoria Artei (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti).

De data aceasta, ne va povesti despre Veneţia veacului al XVI-lea, Veneţia lui Sebastiano del Piombo, a lui Tiţian, dar şi a celebrei poete şi curtezane Veronica Franco, a moravurilor, a stofelor preţioase, a perlelor şi a rafinamentului etichetei.

Un subiect voluptuos şi seducător, colorat în arămiul pletelor şi ispititor ca o carnaţie revelată. Veneţia aşa cum se vede de la Giorgione la Veronese, în secolul ei cel mai strălucitor, mai rafinat, mai influent. Este Veneţia pe care o iubim cu nostalgie perpetuă şi, înainte de folia Carnavalului, Veneţia care a înnebunit întreaga Europă.

De ce ajunge atât de sus şi de ce se prăbuşeşte atât de spectaculos? Sunt întrebări la care vom căuta răspunsuri împreună, privind şi câteva dintre cele mai cunoscute opere de artă ale Serenissimei.

 

pictură: Tizian, Venus din Urbino

Cei care aleg să participe online vor primi cu o zi înainte de data începerii un link cu ajutorul căruia vor accesa evenimentul pe Zoom.us.

Sursa: Fundația Calea Victoriei

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email