Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Vaida Outdoor Sessions #3 • Florin Dumitrescu, Anca Zaharia feat. Denis Matiuț @Oradea

Vaida Outdoor Sessions #3 • Florin Dumitrescu, Anca Zaharia feat. Denis Matiuț
🌿 La a treia ediție a 𝐕𝐚𝐢𝐝𝐚 𝐎𝐮𝐭𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐬 vor urca pe scenă poeții 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 (cunoscut și ca textier al unor trupe ca Sarmalele reci, Timpuri noi sau Pasărea Rock) și 𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐙𝐚𝐡𝐚𝐫𝐢𝐚. Soundul va fi asigurat, ca la prima ediție V.O.S., de 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬 𝐌𝐚𝐭𝐢𝐮𝐭̦.
Seara de performance poetic va avea loc sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 19:00 (open gates: 18:00), în grădina de vară 𝐌𝐀 𝐇𝐮𝐛 (Ion C. Brătianu 58, Oradea).
Pentru susținerea pe termen lung a echipei 𝐏𝐫𝐚𝐠𝐮𝐥 𝐕𝐚𝐢𝐝𝐚, participanții la eveniment sunt încurajați să facă o donație minimă, aproape simbolică, de 5 ron.
„aud uruitul de roți al obiectelor/ luând distanță unul de altul și în acel spațiu orbitor/ locuiesc eu” — 𝐒𝐄𝐑𝐆𝐈𝐔 𝐕𝐀𝐈𝐃𝐀
*
📝 Despre autori:
𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 (n. 1966, București) debutează ca textier cu Timpuri Noi (1992) și se consacră cu Sarmalele Reci, cărora le este unic textier din 1993. Din 1998, scrie texte pentru Direcția 5, iar mai recent, pentru Pasărea Rock, Mircea Baniciu, RIT, Jazzappella, Iordache, Ninigra, Dan Manciulea și Forțele de Muncă.
În poezie debutează cu grupajul 𝑀𝑒𝑔𝑎𝑣𝑖𝑧𝑖𝑢𝑛𝑖 în 𝑀𝑎𝑟𝑓𝑎̆ (volum colectiv, Editura Salut, 1996, alături de Dan Mircea Cipariu, Sorin Gherguț, Dan Pleșa și Bogdan O. Popescu), după care publică 𝐴𝑛𝑎 𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑒𝑟𝑒 (Cartea Românească, 1997, Premiul ASB pentru Debut). Revine cu 𝐼̂𝑁𝑐𝑖̂𝑛𝑡𝑒𝑐𝑒 (Editura Vinea, 2007, Premiul Tiuk! pentru Poezie) și participă cu grupajul 𝐹𝑢𝑟𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑐𝑖̂𝑛𝑡𝑎𝑟𝑒 la antologia 𝑀𝑎𝑟𝑓𝑎̆ 𝑟𝑒𝑖̂𝑛𝑐𝑎̆𝑟𝑐𝑎𝑡𝑎̆ (Brumar, 2012) a aceluiași grup nouăzecist. În aceeași perioadă, publică poemul-poveste 𝐵𝑢𝑐𝑎̆𝑡𝑎𝑟𝑢𝑙 𝐵𝑒𝑛 în antologia pentru copii 𝐶𝑒 𝑝𝑜𝑡̦𝑖 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑐𝑢 𝑑𝑜𝑢𝑎̆ 𝑐𝑢𝑣𝑖𝑛𝑡𝑒 (Editura ART, 2012). În 2015, ia parte la București 2021, „epopee participativă” ce reunește patruzeci de poeți (ARCUB, 2015, eveniment organizat de Svetlana Cârstean). După volumul 𝐷𝑜𝑑𝑖𝑖 (Editura Nemira, colecția Vorpal, 2016), revine alături de grupul Marfă în proiectul experimental „Dosarte. unfinished”, coordonat de Mihai Zgondoiu (Euro Culturart, București, 2019), cu grupajul 𝐴𝑡𝑙𝑎𝑛𝑡𝑖𝑑𝑎. 𝐶𝑖̂𝑛𝑡𝑒𝑐𝑒 𝑛𝑒𝑚𝑎𝑖𝑎𝑢𝑧𝑖𝑡𝑒.
𝐀𝐧𝐜𝐚 𝐙𝐚𝐡𝐚𝐫𝐢𝐚 s-a născut în 1991 într-un sat din județul Bacău, a locuit acolo până în adolescență, vreo 10 ani la Brașov, un an în București, iar de un an este stabilită la Oradea. A scris pentru „Revista Hyperliteratura”, „Serial Readers”, „Zile și Nopți”, „Cinemap”, „Fain de România”. Colaborează cu „Dilema veche”. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri autohtone. Autoarea volumelor: 𝑆𝑒𝑟𝑡𝑎𝑟𝑢𝑙 𝑐𝑢 𝑢𝑟𝑎̆, 𝐽𝑢𝑟𝑛𝑎𝑙 𝑑𝑒 𝑙𝑖𝑏𝑟𝑎𝑟, 𝑆𝑢𝑖𝑐𝑖𝑑 și 𝐸𝑢 𝑛-𝑎𝑚 𝑡𝑟𝑎̆𝑖𝑡 𝑟𝑎̆𝑧𝑏𝑜𝑖𝑢𝑙. Co-fondator & redactor-șef la „Revista Golan”.
𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬 𝐌𝐚𝐭𝐢𝐮𝐭̦ (n. 1996, Timișoara), muzician, nume cunoscut în scena underground orădeană. Instrumentist polivalent, a început să studieze muzica de la 7 ani (contrabas) și cântă la chitară, tobe și pian. Are un repertoriu diversificat, trecând pe parcursul anilor pe la mai multe formații și având diferite colaborări, participând la proiecte alternative pop-rock, metalcore sau de muzică electronică. În prezent, compune și produce drum and bass sub pseudonimul O’Den. Trăiește în Oradea.
*
𝐓𝐄𝐀𝐒𝐄𝐑 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮: https://youtu.be/_EPvVVWFSRY

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută