Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti

Magia Filmelor la Cinema Astra: Vacanță la Roma (1953)

Vacanță la Roma cupluri celebre

Magia Filmelor la Cinema Astra: Vacanță la Roma (1953)

“Vacanță la Roma” a fost nominalizat la zece Premii Oscar, iar Audrey Hepburn a cucerit un Oscar pentru rolul unei prințese moderne, care se răzvrătește împotriva obligațiilor sale regale și explorează Roma pe cont propriu. Ea îl cunoaște pe Gregory Peck, un ziarist american care, dornic să pună mâna pe un articol în exclusivitate, se preface că nu îi cunoaște adevărata identitate. Dar planul lui este dat peste cap, căci cei doi se îndrăgostesc. Eddie Albert contribuie la încărcătura de umor a filmului, în rolul prietenului și cameramanului lipsit de griji al lui Peck. În regia plină de stil a lui William Wyler, această comedie romantică va rămâne unul dintre cele mai savuroase filme ale tuturor timpurilor.

“O comedie sensibilă și alertă, care echilibrează armonios momentele de drăgălășenie cu cele de rigiditate, în care Audrey Hepburn evoluează admirabil. Jocul său se confundă cu liniile schițate de regizor, în tușe subtile și aproape imperceptibile. Este vorba despre o iubire reciprocă dar, spre deosebire de basmele cu zâne, filmul nu se încheie cu căsătoria prințului și a prințesei.” – Stephan Krezinski – 1991 (Dictionnaire des films – Larousse).

Vacanță la Roma

Vacanță la Roma (1953) 

  • Marți, 6 decembrie 2022
  • ora 19.00
  • Titlu original: Roman Holiday
  • Regia: William Wyler
  • Cu: Gregory Peck, Audrey Hepburn
  • Gen film: Comedie, Dramă, Romantic, Dragoste
  • Durata: 118 minute

Trailer: 

Vacanță la Roma
Vacances Romaines Roman Holiday de WilliamWyler avec Gregory Peck et Audrey Hepburn 1953. Ils passent en Vespa (scooter Piaggio) devant le Colisee a Rome

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email