Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Ursula Philippi @ Biserica Neagră

Ursula Philippi

Ursula Philippi @ Biserica Neagră

Organ Nights 2024

Absolventă a Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Ursula Philippi a fost profesor universitar la Academia de Muzică “Gh. Dima” din Cluj. Între anii 1985 și 2014 a activat la Sibiu ca organistă a Bisericii Evanghelice, susținând o bogată activitate concertistică la orga Sauer, cel mai mare instrument din Transilvania.
În anul 2006 Ursula Philippi și-a susținut teza de doctorat cu titlul ”Rolul orgii în liturghia Bisericii Evanghelice din Transilvania”.

Laureată a unor concursuri internaţionale şi naţionale (Concursul “A. Bruckner” de la Linz/Austria, ediţia 1978, Concursul “Primăvara la Praga”, ediţia 1979), organista concertează atât în ţară, cât şi în străinătate, efectuând în decursul anilor numeroase turnee în Europa, precum și în Kazahstan, Kârgâzstan şi Japonia. Repertoriul artistei cuprinde muzică de orgă de la Renaştere până la avangardă muzicală, Ursula Philippi realizând numeroase prime audiţii. Dublul CD “Orgi istorice din Transilvania”, produs la douăsprezece dintre cele mai valoroase instrumente, cu prestigioasa firmă germană “Dabringhaus und Grimm” din Germania, a primit în 1992 Premiul Criticii Germane de Disc.

Ursula Philippi concertează cu regularitate în diferite ansambluri camerale și a fost director de programe al stagiunii estivale de concerte ”Plimbări muzicale la Cisnădioara”. Interesul special al artistei îl constituie astăzi salvarea unora dintre vechile orgi din Transilvania.
În 2005 a fost membru în juriul ”Concursului Internaţional de Orgă Gottfried Silbermann” de la Freiberg/Germania, iar în 2014 în juriul Concursului Internațional de la Muzzana, Italia.
Înregistrarea din aprilie 2008 a organistei cu oratoriul Patimile după Matei de Hans Peter Türk, în colaborare cu ansamblul coral Meißner Kantorei sub bagheta lui Christfried Brödel, a fost distinsă în luna mai 2009 cu Premiul Supersonic Award al revistei Pizzicato din Luxemburg.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută