Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Urmuz @ Teatrul Dramaturgilor Români

Urmuz

Urmuz @ Teatrul Dramaturgilor Români

 

Vârsta minimă recomandată: +16

 

Textul piesei „URMUZ” este scris de Valeriu Butulescu. Este un text aparte, despre o temă foarte actuală, ne vorbește despre singurătate, despre căderea într-o depresie care te duce cu gândul la moarte, despre nevoia omului de a avea prieteni adevărați. Surprinzător este faptul că, deși tema este actuală, lumina pe care o arătăm noi în acest text călăuzește către a iubi viața, a vedea părțile frumoase, a te bucura de fiecare clipă, a prețui prietenii adevărați, a prețui momentul în care te îndrăgostești de cineva.

 

„URMUZ” prezintă o lume bizară. Intrăm, de la bun început, în mintea lui Mitică și vedem toate angoasele, tot vidul interior, toate întrebările care nu mai au răspuns. O lume așa cum o percepe Mitică, adică fără sens. Așa că Moartea devine practic o necesitate, un drum firesc. URMUZ (MITICĂ) este tot mai afectat de vidul interior, de golirea cuvintelor și a faptelor sale.

Este o comedie cu accente dramatice, dar este interesantă combinația aceasta pentru că avem zone de erotism, destul de accentuate și destul de interesante pentru public, dar într-o manieră subtilă a autorului, dar avem și o zonă politică.

 

O să avem un public care o să râdă, un public care o să simtă emoție alături de actor și m-ar interesa foarte mult ca publicul care vine la acest spectacol să nu vină doar o dată. Pentru că prima dată faci cunoștință cu textul, cu personajele, cu povestea. Mă interesează ca publicul să facă cunoștință cu emoția.

Am o echipă de șapte actori minunați și mizez foarte mult pe adevărul scenic, pe emoția actorului pe scenă. Toți actorii joacă cu sufletul la vedere, iar spectatorii pleacă de la spectacol atât cu o poveste, cât și cu o emoție. – Mona GAVRILAȘ, regizor artistic

 

Mitică: Gogu PREDA

Stamate: Adrian DUȚĂ

Cordelia: Alina DIACONU

Turnavitu: Petrișor DIAMANTU

Gayk: Robert TUDOR

Dragomir: Mihai SAVU

Polițistul: Ionuț OANȚĂ

  • de Valeriu BUTULESCU
  • regia artistică: Mona GAVRILAȘ
  • scenografia: Miruna VARODI
  • coregrafia: Florin FIEROIU

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Dramaturgilor Români

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută