Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Urmărește Călătoriile lui Erus prin România!

#alec blenche #asociatia eduvit #calatoriile lui erus prin romania #cartier coresi #copii #coresi #distractie #emma blenche #evenimente #generozitate #iubire #lectura #lectura copii #piata cu copaci #povesti #rabdare #recital muzical #spectacol

Caravana „Călătoriile lui Erus prin România”, susținută de Asociația EDUVIT, ajunge și în Brașov, tocmai în Piața cu Copaci din Coresi Shopping Resort. Te invităm la o întâlnire cu autorul de cărți pentru copii, Alec Blenche. Acesta, împreună cu fetița sa, Emma Blenche va susține un recital muzical cu scopul de a promova lectura dar și valorile morale precum răbdarea, generozitatea sau iubirea în rândul celor mici. Evenimentul este gratuit iar intrarea se face pe baza „răbdării”.

Acum 6 ani, un băiețel cu părul albastru, lipsit de răbdare și de respect pentru cei din jur, a plecat într-o călătorie pentru a salva lumea în care trăia.

Dar călătoriile lui au făcut mai mult de atât: au reușit să aducă împreună copiii, mai mici sau mai mari, care au curajul să creadă într-o lume mai bună, în care ei înșiși ajung să fie personajele principale.

Venim astfel alături de voi pentru a sărbători toate virtuțile care ne fac eroi de poveste. Sărbătorim prin muzică, zâmbete, îmbrățișări, povești și natură.

Acest eveniment face parte dintr-o caravană care și-a propus să ajungă în acest an în 20 de orașe din țară și care are ca scop promovarea lecturii dar și a valorilor morale precum răbdarea, generozitatea sau iubirea în rândul celor mici.

Venim aprope de voi pentru a cultiva dragostea copiilor față de carte, față de povești, pornind de la ideea că lectura, de la cele mai fragede vârste, contribuie decisiv la o dezvoltare armonioasă a adulților de mâine.

Evenimentul va conta într-un spectacol muzical susținut de Alec și Emma Blenche, urmat de o sesiune de poze și autografe pentru cei mici. Vom avea și un stand unde vor fi disponibile pentru vânzare cărți și tricouri personalizate cu mesaje internaţionale din poveştile scrise de Alec Blenche.

Alec Blenche a făcut studii de Drept și Pedagogie Muzicală, dar și-a descoperit adevărata vocație odată cu scrierea și publicarea cărților din seria Călătoriile lui Erus, care au devenit un adevărat fenomen, transformându-l în cel mai citit autor de cărți pentru copii din România. Seriile Jup, un pisoi de soi și Cronicile Pădurii au fost la fel de îndrăgite de micii cititori, ca și Lecții de la Sami, Pe tine ce te face fericit?, Pe tine ce te face să râzi?, Aventuri în Țara Virtuților, Aventuri în Țara Nevirtuților, Zăpardul și alte povești albe, Pac și Mac, o aventură urecheată, Orașul verde și povestea culorilor, Prințul Păpădie și Regatul Florilor. În total 35 de cărți publicate până acum în doar 5 ani.

De asemenea, Opera Comică pentru copii din București, condusă de cunoscuta soprană Felicia Filip, a pus în scenă spectacole după primele 3 cărți din seria Călătoriile lui Erus (anul acesta urmând a patra) cu audiențe record.

În 2019 a câștigat premiul pentru liderul anului în cărți pentru copii la Gala Itsy Bitsy.

Toate cărțile sale au un caracter educativ împletit în mod natural cu un umor specific. Astfel, Alec, reușește să capteze ușor atenția micilor cititori prin personaje și imagini de basm care te transpun rapid în lumea poveștilor. Fiind pasionat și de muzică, cărțile sale cuprind în general și diverse cântecele reprezentative pe care le puteți asculta pe site-ul www.calatoriileluierus.ro, pe YouTube sau pe Spotify.

Găsiți un link către toate cărțile pe site-ul Editurii Univers: https://edituraunivers.ro/collections/alec-blenche-carti

 

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email