Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Un artist, un pian şi un ţambal – Clasic, jazz, folclor @ Grădina cu filme – Cinema & More

Un artist, un pian şi un ţambal – Clasic, jazz, folclor

Un artist, un pian şi un ţambal – Clasic, jazz, folclor @ Grădina cu filme – Cinema & More

 

Duminică, 3 septembrie 2023, de la ora 21:00, te invităm în Grădina cu Filme (Piața Alexandru Lahovari 7, București) la  recitalul „Un artist, un pian și un țambal – Clasic, jazz, folclor”.

Turneul național Un artist, un pian şi un ţambal – Clasic, jazz, folclor, mai bine zis prima sa ediţie, îşi propune să spargă la modul demonstrativ barierele culturale, sociale și etnice dintre stilurile muzicale, fenomen care separă cel mai mult oamenii din punct de vedere social.

 

Un tânăr muzician multitalentat – Cătălin Răducanu – aflat la început de carieră, dar deja cu confirmări ca orchestrator, aranjor, dar mai ales poli-instrumentist, va aborda în fața publicului teme celebre și pagini muzicale de mare rafinament și autenticitate, atât din zona de clasic, de jazz, cât și de folclor.

Spectatorii vor fi martori nu doar ai unui act artistic plin de vervă și virtuozitatea specifică unui talent unic, ci vor vedea și asculta cum Muzica poate impresiona indiferent de instrumentul sau stilul în care este abordată. Cu un fir narativ pe care muzicianul-povestitor îl va depăna în fața publicului, cei prezenți vor fi martori la căderea barierelor etnice și sociale care – în mod fals – sunt ridicate tocmai de muzica pe care o ascultăm.

 

Un artist, un pian și un ţambal – Clasic, jazz, folclor este un spectacol-concert care ne readuce aminte la modul cel mai direct de faptul că suntem cu toții posesorii unui suflet și ai unei sensibilități pe care doar muzica le poate uni, spre bucuria și împlinirea afectivă a tuturor. Muzica ne unește nu ne dezbină, iar prin muzică – fie că o ascultăm, fie că o studiem sau interpretăm – putem deveni mai fericiți, nu doar de unii singuri, ci și împreună.

Piese celebre, refrene de azi sau de altădată, ritmuri tradiționale sau exotice vor fi sonorul pe care Un artist, un pian și un țambal ne vor demonstra că “Muzica e una!” prin intermediul lui Cătălin Răducanu.

 

În program muzică de Bach, Chopin, Liszt, Albeniz, Gershwin, Chick Corea, Cătălin Răducanu, Erik Satie, Toni Iordache.

Bilete online aici

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Grădina cu filme – Cinema & More

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută