Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Ultimul an cu Ceaușescu de Daniela Rațiu, lansare la Timișoara

Lansare de carte și sesiune de autografe – „Ultimul an cu Ceaușescu, de Daniela Rațiu
Biblioteca de Proză Contemporană, Editura Litera, 2022
Un eveniment moderat de Cristi Vicol
Invitați, alături de autoare: Mirela Iacob și Robert Șerban.
În ultimul an al erei ceaușiste, românii așteptau „să se întâmple ceva”, în vreme ce Europa de Est era cutremurată de căderea Zidului Berlinului. Pe acest fundal, romanul urmărește viața unei familii care trăiește experiențele traumatizante ale totalitarismului, aflat la final.

„Daniela Rațiu ne invită într-o călătorie de vindecare, de asumare, fără ranchiună. Începe iarna și se termină iarna. Totul durează un an, dar la fel arătau aproape toți anii, toate viețile. Totul era o uniformă. Și-n uniforma asta are loc un spectacol al detaliilor. Peste ani, aș vrea să recitesc romanul și să mi se pară totul o distopie bine scrisă și atât.“ Carmen Lidia Vidu

 Daniela Rațiu este jurnalistă cu studii de Drept și a intrat în peisajul literar cu poezie și proză. A publicat volumele de versuri Ciorap cu firul dus (2000), Staniol (2018) și Anestezia. Un singur poem (2022), romanele Ochelari de damă (2005) și In Vitro (2007) și volumul de teatru Măcelarul îi citea pe ruși (2016). Este coautoare a scenariului Pauker, aflat, în 2015, printre textele finaliste la concursul HBO de scenarii.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută