Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Turneul Național Baroque Tour op. 1 cu Răzvan Stoica și Andreea Stoica

Turneul Național Baroque Tour op. 1 cu Răzvan Stoica și Andreea Stoica
Răzvan Stoica și Andreea Stoica revin în atenția publicului din România cu un prim turneu național dedicat repertoriului baroc.
Marți, 9 mai 2023, Fundația Culturală Gaudium Animae vă invită la un recital extraordinar susținut de violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași.
Fundația Culturală Gaudium Animae organizează turneul naţional Baroque Tour 2023, primul opus dintr-o serie de turnee anuale dedicate unui repertoriu rarisim interpretat în România. Publicul va avea bucuria reîntâlniri cu excepţionalul duo Răzvan și Andreea Stoica, într-un program emoționant ce își propune sondarea stilului care a creat un capitol aparte în istoria artei violonistice. Vă așteptăm să redescoperiți gloria viorii baroce, prin capodopere scrise de maeștrii arcușului din secolul 17 ca Tomaso Vitali, Francesco Maria Veracini sau Giuseppe Tartini, dar și prin reinterpretări atemporale ale efervescenței baroce semnate de un Fritz Kreisler sau Alfred Schnittke.
Baroque Tour op.1 începe vineri, 5 mai 2023, la ora 18.30, în Cetatea Făgăraș, cu un recital extraordinar al violonistului Răzvan Stoica și al pianistei Andreea Stoica, celelalte concerte urmând să fie susținute la Sibiu (6 mai), Alba Iulia (7 mai) și Iași (9 mai). Turneul va continua în perioada următoare în Brașov, Buzău, București și alte orașe.
Program:
Tomaso Vitali – Ciaccona pentru vioară și pian în sol minor
Francesco Maria Veracini – Sonata în mi minor „D’amore”
Giuseppe Tartini – Sonata în sol minor „Trilul diavolului”
Fritz Kreisler – Preludiu și Allegro „în stil Gaetano Pugnani”
Alfred Schnittke – Suita în stil vechi pentru vioară și pian
Prezintă Cătălin Sava, jurnalist și muzicolog.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută